Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:687269 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

NYTKIS

Keskiviikko 12.9.2012 klo 7.32 - Pia P


Olin 8.9.2012 Savon NYTKIS- keskustelupaneelissa Perussuomalaisten edustajana. Paneelin aiheena oli maahanmuuttajien kotouttaminen ja kielitaidon ja kielenopetuksen merkitys.

Jokaisesta puolueesta (paitsi RKP) oli edustaja ja keskustelu sujui leppoisasti eteenpäin. Kukaan ei vastustanut maahanmuuttojien kieliopintoja.

Olen ollut kahdeksan vuotta Helsingin kaupungilla töissä. Vastasin työpaikkakouluttajana myös maahanmuuttajien työssäoppimisesta omassa yksikössäni. Sijaispalvelutyöntekijöistä siivouspuolelle oli 95% somalimiehiä.

Lapseni olivat Myllypuron koulussa, jossa on hyvin paljon maahanmuuttajia- taitaa olla top3 eri kansalaisuustilastossa. Olin koulun vanheinpainneuvoston hallituksen jäsen.

Kavereitani on mennyt naimisiin ulkomaalaisen kanssa, joten puolisoista on tullut maahanmuuttajia Suomeen. Kotouttaminen on paperilla laki- ja asetusteksteissä ihan erilaista kuin käytännössä.

Näin elämän ja käytännönkokemuksella maahanmuuttajien kotouttamisesta ja kieliopinnoista keskusteleminen on helppoa. Aihe on hyvin tärkeä ja ajankohtainen.

Kerroin paneelissa käytännön ongelmista ja byrokratian vaikeuksista. Maahanmuuttajanaisten kieliopintoihin pitää kiinnittää enenmän huomiota. Naiset jäävät helposti syrjään pienten lasten, iän tai mies hoitaa kaiken - kulttuurin takia. Kielitaito ja ammattiopinnot ovat varmin tie kotouttamisen onnistumiseen.

Ulkomaalaistaustaiset paneelisti kertoivat, että he haluavat oppia suomea, maan tavat ja noudattavat Suomen lakia.

Perussuomalaiset eivät ole rasisteja. Olemme maahanmuuttorealisteja. Suomalaisessa yhteiskunnassa pitää säilyttää sananvapaus ja oikeus omiin mielipiteisiin. Ketään loukkaamatta ja kenenkään loukkautumatta.

Hieno keskustelu ja kiitos kaikille osallistujille!


Avainsanat: politiikka, naiset, tasa-arvo, maahanmuutto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini