Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697489 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Melkein pidetty puhe 25.3.13 Suonenjoen valtuustossa

Maanantai 25.2.2013 klo 19.51 - Pia P


Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut ja muut läsnäolijat

Minulla on kunnia Suonenjoen Perussuomalaisten valtuustoryhmän ensimmäisessä ryhmäpuheenvuorossa kiittää ja vastata: kannatamme!

Moni kunta ja kaupunki on ottanut kantaa ja vastannut kuntarakenneselvitykseen. Suurin osa vastauksia on ollut: liian paljon, liian nopeasti ja liian tietämättömiä sekä huonosti valmisteltu asia.

Hallituksen kuntarakennemuutoshalu on huonosti perusteltu, missään tutkimuksessa eikä käytännön toteutuksessa ei ole kaivattuja säästöjä löytynyt, päinvastoin kuntamenot ovat kasvaneet ja palvelut huonontuneet. Samat mummot ja tarhalaiset on hoidettava lukee kunnan kyltissä vaikka Utsjoki. Ei se hoito- ja hoivataakka mihinkään häviä.Ja minusta on pöyristyttävää syyttää ikäihmisiä, että heidän takia tälläisiä kuntamyllerryksiä tehdään.

Hallitus perustelee liitoksia palveluiden turvaamisella joka kuntaan, mutta samalla menetämme lähipalvelut. Ei se meitä suonenjokelaisia lämmitä jos palvelut löytyvät Kuopion keskustasta.

Suonenjoen kaupungin kanta Kuopio kumppanuuteen on muuttunut. Suonenjoki olisi voinut ostaa Kuopion tuottamia palveluita niin kauan kun rahat olisi riittänyt, entäs sen jälkeen? Kuopiolle kumppanuus olisi ollut mieluinen, koska siinä ei olisi tullut Suonenjoen kaupungin työntekijöille viiden vuoden työturvaa.

Mutta tämäkään ei kelpaa hallitukselle. Kumppanuus ei riitä, vaan pitää aloittaa liitosselvityksen.

Suonenjokelaiset ovat nähneet miten Kuopio kohtelee liittyviä kuntia. Nilsiä viimeksi sai kokea, että liittymisneuvotteluiden aikana sovitut iltalääkäripäivystykset ja terveysasema remontit olivat olivat pelkkää kosiopuheita. Nilsiän myötäjäiset eli Tahkon isot kiinteistöverotuotot kyllä kelpasivat. Juankoski ei taas kelpaa Kuopiolle - eikä Rautalampikaan. Luulisi Kuopion vahvat hartiat kestävän Juankoski -kriiskunnan vetämisen suosta ylös, mutta eipä se kiinnosta. Kuopio haluaa rusinat pullasta. Suonenjoen ja Siilinjärven veroeurot kelpaavat, mutta siihen se jääkin.

Hallituksen haluama vahva isäntäkunta -malli on paluu torppariaikaan. Se ei ole menoa eteenpäin eikä uudistusta.

Suonenjoen Perussuomalaisten valtuustoryhmä kannattavaa aloitusselvityksen vastausta ja kiitämme sen tekijöitä. Toivottavasti suonenjokelaiset varsinkin hallituspuolueiden edustajat voivat vaikuttaa ja vaikuttavatkin omien puoluiden edustajiin siellä eduskunassa. Sanokaa heille, että nyt jäitä hattuun ja viiliä pyttyyn tai mitä hyvänsä vastaavaa. Me maaseudun kunnat ja kaupungit osaamme tehdä tarvittavat yhteistyökuviot ilman pakkoa, kunhan hallitus turvaa lain mukaisen kuntarahoituksen.

Avainsanat: perussuomalaiset, kuntarakenneselvitys, suonenjoki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini