Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:204591 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Salakat

Maanantai 30.12.2019 klo 19:05 - Pia P

En ole ikinä kokenut vastaavaa vihapuhetta ja öyhöttämistä facebookissa.

Reilun vrk ajan facessa luki vain natsipaskoista, fasisteilta ja haukuttiin persut, uskovaiset, maltilliset ja kaikki eri mieltä olevat sekä lueteltiin kenen kanssa ei olla tekemisissä- oma kupla, paras kupla. 

Ryhmä riiteli koko ajan jostakin ja nimitteli toisia.

Italiassa nuoret kokoontuivat sardiini-liikkeen nimissä vastustaakseen hallitusta.

Suomessa silakassa keski-ikäiset tiettyjen puolueiden aktiivit räyhäävät netissä ja haukkuvat oppositio- puoluetta ja jakavat itse keskittyjä asioita faktoina.

Erosin ryhmästä, vaikka kuinka yritin ymmärtää sitä maailman tuskaa...joka oli siis oikeasti pelkkää ja puhdasta persu-vihaa naamioituna silakkaan.

Perussuomalaiset ovat puolue, jota voi äänestää vaaleissa. Jos ei tykkää tai hyväksy puolueohjelmaa, niin silloin äänestää jotain muuta. Hyvin yksinkertaista, näin toimii demkratia.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: silakat, vihapuhe, persuviha

.

Maanantai 23.12.2019 klo 1:43

Rauhallista Joulua!

Palataan asiaan ja sen viereen tammikuun alussa!

Kommentoi kirjoitusta.

Paska vuosi

Tiistai 17.12.2019 klo 8:29 - Pia P

Näinä aikoina on tapana toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Tuttavani vastasi siihen, että toivottavasti ensi vuosi on parempi kun tämä vuosi oli paskin vuosi ikinä. Koko elämänsä paskin vuosi.

Mitäpä siihen voi vastata- sanoa, että toivottavasti ensi vuosi on sitten parempi. Melkein suu loksahti auki.

Olin aika yllättynyt. Kun ulkopuolisin silmin katsoo henkilön elämää, niin moni olisi kateellinen. Omakotitalo kaupungin keskustassa. Parisuhteessa  ilmeisen tyytyväisenä. Molemmat erittäin hyväpalkkaisessa työssä ja ilmeisen mieleisessä. Lapsetkin maailmalla ja pärjäävät hyvin. Terveitä. Todellakin moni olisi iloinen moisista elämän raameista.

Mutta mistäpä me tiedetään kenenkin elämä oikeasti? Riittääkö siihen paljon rahaa ja terveys? Riittääkö siihen hyvä asunto? Saako rikkaalla ja rakkaalla olla paska vuosi?

Vai tuleeko mielen ajatus, että voi ... kun tietäisit miten karuissa oloissa rahattomat ja sairaat ihmiset ovat tyytyväisiä elämäänsä-kun ovat yleensä hengissä? 

Vai tuleeko pikkupiru mieleen, että jos menettäisi kaiken maallisen hyvän, niin olisiko sitten oikeasti paska vuosi?

Onkohan elämänkatsomus itsestä kiinni- onko vuosi oikeasti paska vai hyvä?

Jospa pitäisi joskus miettiä miten hyvin meillä Suomessa on asiat? Meillä on toimiva sosiaaliturva- aukkoja on. Ongelmia on. Mutta silti toimivam tarjolla on lapsilisää, vanheinpainrahaa, ilmaisen opiskelun lisäksi opintotukea, eläkkeitä (vaikka ei ole ollut ikinä töissä keräämässä omaa eläkettä), työttömyysturvaa, asumistukea, toimeentulotukea, sairauspäivärahaa...

Riittääkö yhteiskunnan tuki tekemään onnelliseksi? No, ei varmaan, mutta sillä saa asunnon, ruuan ja muuten elämisen edellytyksiä, jos ei ole palkkatuloa tai muuta (perintöä, lahjoituksia, pääomatuloa...) tuloa elämiseen.

Mikä Sinun elämästä tekee vähenmän paskan? Voiko itse muuttaa tunnetta tai elämäänsä?

Pitäiskö elämän räsymatossa olla harmaita kuderaitoja, että kirkkaat raidat näkyvät paremmin?

Kommentoi kirjoitusta.

Linnan juhlat

Keskiviikko 4.12.2019 klo 23:59 - Pia P

Kansanedustaja Hanna-Kaisa Heikkinen (kesk) jää itsenäisyyspäivän linnan juhlista pois vastalauseena rouva Jenni Haukion puheesta. 
Heikkinen ei ole sisäistänyt juhlien aihetta ja syytä. Meillä on ilo ja kunnia juhlia Suomen itsenäisyyttä ja varsinkin näin levottoman aikana syytä muistuttaa itsellemme minkälaisen uhrauksen -jopa suurimman eli oman henkensä- esivanhemmat tekivät sotien aikana.
Suomen presidentti Sauli Niinistö kutsuu juhlavieraat ja kutsu onkin yksi arvostetuimpia asioita. Yli miljoona ihmistä seuraa tv vastaanottimen kautta  linnan juhlia.
Hyvä Heikkinen, eduskunta on Sinun mielestä täynnä ketkuja. Tälläiset populistiset ja jopa halveksivat ulostulot vahvistavat puhettasi. Jos keskusta olisi huolissaan Suomen maaseudulta, se ei olisi alde- ryhmässä EU. Alde ajaa maataloustukien lopettamista. Tässä hallituksessa keskusta hyväksyy ilmastomuutoksen takia maaseudulla asuvaa rankaisevaa liikenteen polttoaineverotuksen kiristymistä, omakotitalojen öljylämmityksen lopettamista, turpeen käyttökieltoa, puun polttamisen kieltoa yms. Samaa bensaa käyttää maanviljelijätkin ajaessa ja kuivurin toimivat öljyllä. 
Edellisten hallituskausien lempilapsenne oli ns paskalaki eli toimimattomia jäteveden puhdistamojen pakkomyynti maaseudulle. Taksiuudistus - ja kelakyytiuudistus sotki turvallinen ja toimivan järjestelmän, suorastaan poisti maaseudulta taksin. Satojen miljoonien tukijärjestelmän takia nyt on uusi pakolaisryntäys Suomessa, tuulimyllypakolaiset. Keskustan ajama tukipotit (takuu varma tuotto) saivat sijoittajat rakentamaan myllyjä ja vasta jälkikäteen on huomattu niiden haitat maaseudulla ihmisille ja eläimille.
Minusta Jenni Haukiolla on oikeus omaa mielipiteeseen. Sitäkin pitää kunnioittaa vaikka ei olisi samaa mieltä.
Mutta jäämällä pois juhlista Sinä loukkaat sotien veteraaneja  ja kaikkia muita jotka kunnioittavat Suomea- maaseutua myöten

Kommentoi kirjoitusta.

Tuulivoimala

Keskiviikko 20.11.2019 klo 10:53 - Pia P

Olen kirjoittanut Suonenjoen tuulivoimalasta paikkalehdessä nostin esiin haittoja, jotka ovat todellisia.
Euroopassa nousee vastustajien määrä ja yhdistyksiä on perustettu. Suomessakin on tuulivoimala pakolaisia. Ihmisten hätä on todellista!
Sain vastauksen lehdessä mielipidepalstalla. 
Olen aika yllättynyt, että miten siinä kumotaan jo fysiikan lakeja, esim maatärinä on tosiasia, joka tuntuu jopa 15 km päässä.
Jääköön tämä tähän, vastaajien intressi on bisnes ja minun huoli on kuntalaisten viihtyvyys ja jopa terveys.
Tutkikaa ihmiset vaikutuksia. Netistä löytyy vaikka mitä. 
Maatärinästä ja sen vaikutuksesta on paljon tutkimuksia. Ja minulle vastataan, ettei ole olemassa!
Mallinnuksien ja laskelmien todenperäisyys nähdään, tunnetaan ja koetaan vasta kun myllyt pyörivät.
Sen jälkeen on valmistuneille alueilla muutettu lapojen kulmia, pyörimyssuuntia ja jopa aikoja, milloin myllyt saa pyöriä, esim äänen, välkeen takia. 
Tuulimyllyt vaikuttavat terveyteen, erilaisia tutkimuksia löytyy ja kaikki on samaa mieltä, että lisätutkimuksia tarvitaan.
Rahaa Suonenjoelle tulee puolet vähemmän kuin mitä kaupungin maksaa tukie musiikkiopistoa. Kaikkea voi verrata!

Lisäsivulla on lehtikirjoitukseni ja vastaus siihen. Sisä-Savon paikallislehti. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Muistoja...

Tiistai 19.11.2019 - Pia P

Heinäkuussa 2017 makasin Suonenjoen terveyskeskuksen päivystyksessä piikitettynä. Olin saanut kolme kipupiikkiä, kun selkä oireili kunnolla. Jalat olivat pettänyt alta.

Puhelin soi ja lehti halusi tietää jotain persujen hajaannuksen takia lähtevien porukoista. Vastasin. Olin kuulemmma ainoa, jonka sai kiinni kun koko puoluetoimisto oli kesälomalla.Jouduin lähtemään siitä KYSiin ja siellä sanottiin, että aamulla leikataan. Sain sen verran kunnon mömmöt, että pääsin pystyyn ensiavun sängystä. Sanoin, ettei leikata koska mun pitää olla seuraavana päivänä Helsingissä. Minut kotiutettiin sanoilla, että pääsen suoraan takaisin ja leikataan heti kun suostun.

No en pystynyt lähtemään aamulla mihinkään, en päässyt yksin edes ylös omasta sängystä...

Sitten muistin, että olin vastanut lehti-ihmisen haastatteluun puhelimessa... Varovasti katsoin, mitä olin vastanut. Vastaukset olivat järkeviä ja linjan mukaisia, niistä ei saanut kohua vaan oli tyynnyttelevät. Silloin tajusin, että olen hyvä politiikassa. Sinällään sääli- osaan puhua politiikkaa ja toisaalta hyvä osata puhua sanomatta mitään eli liipalaapaa tarvittaessa. 

Sen jälkeen ei ole mikään haastattelu pelottanut. 

Kommentoi kirjoitusta.

Posti ei kulje....

Keskiviikko 13.11.2019 - Pia P

Valtion omistama postin työntekijät lakkoilee, koska työntekijöiden palkkoja ja työehtosopimusta aiotaan heikentää. Jos ois demarit ja vassarit hallituksessa, niin näin ei kyllä tapahtuisi.
Nyt kadulle rumpuja hakkaamaan ja osoittamaan mieltä riistohallitusta vastaan!

No näinhän se oli edellisellä hallituskaudella kun demarit oli oppositiossa. Ammattiliitot masinoi mielenosoituksia Helsingissä ja sinne tuotiin bussilasteittain ihmisiä ympäri Suomea "joukkovoimaa"  ja "puhalla pilliin" miekkareihin. Soppatykkejä tarvittiin monta kertaa.

Ammattiliitot laittoi mahtavan summan sopivien ja varsinkin erityisten sopivien ehdokkaiden tukemiseen ja siten saatiin sopiva- joskin tiukka- vaalitulos. Toki tuli oli vain sopiville puolueille.  Nähtiinpä kampanja- aikana arveluttava salatuettu muutoksen valtakuntakampanja, joka oli ammattiliittojen masinoima, mutta sitä ei kerrottu selvästi.

Nyt suurin puolue, kiitos ammattiliittojen tuen, on Sdp ja hallituksessa on apupuolueena vasemmisto.

Ja nyt on valtakunassa kaikki hyvin? Työläisillä on kulta-ajat? Palkat ja eläkkeet nousee? Riistohallitus on historiaa!

Valtion omistama yhtiö, Posti, haluaa muuttaa työntekijöiden työehtosopimuksen heikompi etuisenpaa... ja siitäpä lakon pykkäs!

Ja hallitus on hiljaa... Ammattiliittotaustainen pääministeri on hipihiljaa.  Ei oikein voi julkisuuteen tuoda mikä tässä on takana... Suomeen pitää saada maahanmuuttajia ja heille töitä. Palkka on niin huono, että sosiaaliturva kuittaa loput. Eli me veronmaksajat maksamme osan palkasta asumistukena ja toimeentulotukena.

Missä on ajatus, että palkalla pitää elää? 

Ei tarvitse olla kovinkaan kauaskatsoinen, että mitä seuraa työntekijöiden maahantulemksen eli tarveharkinnan poistamisesta - jota demarit ja vassarit ajavat.

Suomeen tulee kielitaidoton työntekijä matalapalkka-alalle ja palkka ei riitä elämiseen. Palkan lisäksi saa tuet. Ja perheen sieltä lähtömaasta.

Jossain vaiheessa tulija huomaa, että miksi tehdä töitä kun hyvin elää tukirahoilla ilman sitä minipalkkaa. Eli loppuu työnteko.

Sitten haetaan lisää työntekijöitä kun ei saada Suomesta työntekijöitä. Ja homma alkaa alusta.

Vasen reuna ajaa täysin kokoomuksen ja työnantajien agendaa tässä matalapalkka - ja halpatyöntentekijöiden maahantulon vapauttamisen halulla. 

Suomalainen työntekijä on liian kallis firmoille. Pitää repiä lisää voittoja, lisää palkkaa johtoportaille ja lisää osinkoja jaettavaksi ja tiputtaa työntekijän palkkaa ja ulkoistaa sitä osa valtion maksettavaksi tukien muodossa.

Postin pomon kuukausipalkka on 82 100 €/kk ja työntekijän 1 400 - 2 100 €/kk - suurin osa työntekijöistä tekee osapäivätyötä eli saa vielä vähemmän palkkaa

Pitäiskö nyt puhaltaa pilliin? Onko tämä oikein?

Kommentoi kirjoitusta.

Kalliit pohjatyöt

Maanantai 11.11.2019 - Pia P

Suonenjoella vasemmisto-ryhmä teki valtuustoaloitteen viljelypalstoista kaupunkilaisten käyttöön.

Aloitehan menee ensin asianomaiseen toimialalle, jossa virkakoneisto sen käsittelee. Sen jälkeen johtava virkamies esittelee sen asianomaisessa lautakunnassa. Sitten se menee kaupunginhallitukselle ja sen jälkeen valtuustoon tiedoksi. Joskus se aloite voidaan jossain vaiheessa lähettää takaisin valmisteluun.

Vasemmmiston viljelypalstat ei saanut kannatusta teknisessä lautakunnassa. Kaupungin olisi pitänyt rakentaa kastelujärjestelmän, muokata maa ja tehdä jopa tie. Siihen kaupungilla ei ole varaa. kukaan ei näitä tosin vaatinut.

Valtuustoaloite siis stoppasi jo lautakunnan käsittelyyn. Kaupunginhallitus äänesti jopa aiheesta, mutta matka jatkui kaupunginvaltuustolle, joka taas keskusteli sangen runsaasti asiasta, 23 puheenvuoroa. Sosiaalilautakunnan esitys 220 000 euron lisämääräpyyntö herätti asian asianulkopuolista keskustelua kahden puheenvuoropyynnön verran. Siis melkein minkäänlaisia keskustelua hyväksyttiin yli 200 000 € rahanjako, mutta viljelypalsta ilman kustannustietoa herättää noin paljon keskustelua. Kai Suonenjoen päättäjät ymmärtää VAIN pikkuurahojen päälle? Sadat tuhannet on jo vaikeita ymmärtää....

Valtuuston kokouksessa tekninen johtaja perusteli aloitteen kaatamista sillä, että tie palstalle maksaa, pitäisi tehdä pysäköintialue auille ja vessat. Kastelujärjestelmäkin olisi hyvä. Ainakin ensimmäisellä kautena pitäisi traktorilla muokata maa eli kaupungin työntekijöitä tarvittaisiin.

Tulee niin kalliiksi. Ei onnistu. Hetkinen, olihan meillä samanlainen hanke... Piti tehdä tie ja pysäköintialue sinne. Vessa on jo tehty. Kaupungin työntekijät olisi ollut monta viikkoa käytettävissä.

Mutta ilman lautakunnan, kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuustoon päätöstä. Ei edes kerrottu kokonaissuunnitelmaa. Ja oli han täydessä tohinassa eteenpäin menossa virkakoneiston omalla päätöksellä - ilman varattuja rahoja.

Alueella on jo siis kulttuurivessa - maksoi jotain, sitä ei kerrota kenellekään päättäjille. 

Alue on kimpanlammen laavu ja hanke oli metsäsoitin puisto.

Suonenjoella saa siis helpommin ajatuksen läpi, jos se ei ole keneltäkään päättäjiltä tai valtuustoryhmältä vaan tietyltä taholta tai tietyltä henkilöltä, joka vain halusi itselleen työpaikan. Kaverit jeesas sitä. Tekninen puoli oli täyttä päätä tekemässä tietä ja parkkialuetta. Soittimien pystytys olisi vaatinut kaupungin työmiesten panoksen. Paikkalehtikin saatiin mukaan hehkuttamaan hanketta ja viimeksi vessaa!

Kustannuksia ei ollut hyväksynyt tekninen lautakunta, he eivät edes olleet kuulleet koko asiasta ja silti oltiin kaadettu jo puita tien kohdalta.

Eli Suonenjoella voi häärätä hyvin paljon ja pitkälle vaikka mitä jos se on kulttuuripuolen asia - tai tarkemmin tiettyjen mummojen haluaman asia-, johon tarvitaan tekninen puoli maksamaan ja tekemään. Mutta jos asia kuuluu tekniselle, niin silloin ei löydy rahaa eikä tahtoa. Ja varsinkin jos se on julkista ja näkyvää. Salahommia voi aina touhuta. Vessan hintalappua ei ole vielä löytynyt....

Tien pohjatyötkin ovat niin kalliit... Paitsi jos se tie menee jonnekin bongorummelle, jolla voidaan häiritä lintujen pesintää Kimpanlammen laavulla.

Kommentoi kirjoitusta.

Aktiivimallin purkaminen

Torstai 7.11.2019 klo 10:13 - Pia P

Moni hehkuttaa, että nyky-hallitus purki aktiivimallin. Lain jossa työttömän piti mennä töihin tai hänen työttömyysetuutta leikattiin. Ansiosidonnaisella eli isommilla rahoillla olevat työllistivät paremmin ja laki rankaisi enempi peruspäiväraha- työttömiä, joiden oli muutenkin vaikea työllistyä.

Suomennettuna laki oli oikeasti hallituksen säästökeino, koska rahaa meni vähempi työttömälle ( joka ei työllistynyt.)

Aktiivimalli "purkamislaki" ei ole vielä eduskunnan päättämä, luonnos on valmiina lausuntokierroksella. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.12020.

Ministeriö ehdottaa, että aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet puretaan, kun työllisyysvaikutuksiltaan vastaavista toimenpiteistä on päätetty. Tästä aiheutuvat kustannukset valtiolle ovat 13,7 miljoonaa euroa.

Mitä ne vastaavat toimenpiteet on?

 

Kommentoi kirjoitusta.

SoTe rahat kelpaa

Keskiviikko 6.11.2019 klo 8:35 - Pia P

Pörriäinen ostaa pihlajalinnan.

Eikös olekin ihmeellistä, yhteiskunnan varoin koulutetuilla lääkäreillä ja hoitajilla revitään voittoa yhteiskunnan varoista kansainvälisille sijoittajayhtiöille?

Verorahat kelpaa sijoittajille - tuotto-odotus on hyvä. Ihmiset sairastaa ja valtio maksaa... Miljardeja.

Suomen hallitus on saanut jotain sovittua eli
SoTe nytkähti taas eteenpäin. Ei ne sijoittajafirmat turhaan tee kauppoja...

Kommentoi kirjoitusta.

Kirja uutuus

Maanantai 4.11.2019 - Pia P

Antti Rinnettä ei kannata aliarvioida. Hän on älykäs ja taitava tyyppi, mutta mielipiteiltään sairas”, Seppo totesi ohjeistaessaan vajaa vuosi sitten puoluetovereitaan viime kevään eduskuntavaalikamppailua varten.

Yhteistyöhön ”Rinteen ympärillä olevan porukan” kanssa hän suhtautuu vastahakoisesti.

”Jos seppolaiset täyttää kriteerit, häneltä viedään yhteiskunnassa täydet ihmisoikeudet ja oikeus kouluttautua. Samaan aikaan Rinteen ympärillä oleva porukka vaati rajoja auki  ja sitä, että Suomen pitää avautua . He ajattelevat, että jos olet samannäköinen tai puhut suomen murretta, niin kiinni ja eristyksiin  vain. Miten sosialidemokraatit ja tämä porukka olisivat yhdistettävissä samaan hallitukseen? Eivät mitenkään”, Seppo sanoo kirjassa.

Miltäs tämä kuulostaa näin päin? jos Seppo sanoisi pääministeristä, että Rinne on mielipiteillään sairas - mikä älämölö. Pöyristyttävää!

Kukas tämä Seppo on? Sen saa jokainen päättää itse.

Kommentoi kirjoitusta.

Tänne vaan...

Sunnuntai 3.11.2019 - Pia P

"Hirveän tärkeää maahanmuuttoa" on jo kokeillut moni kunta... ottaneet turvapaikanhakijoita, oleskeluluvan saaneita, kiintiöpakolaisia... on hanketyöntekijään ja paapomisrinkejä. Ja mikä on lopputulos?
Vantaan, Espoon ja Helsingin väkimäärä kasvaa...

Keskustan uusi puheenjohtaja kertoo keskustan tärkeimmät asiat... Afrikka ja muu maalaiset Suomeen. Suomen maalaiset ei ole enää mitään. Tosin sellainen maahanmuutto, mitä keskusta ajaa ei tuo asukkaita maaseudulle eikä työntekijöitä yrityksiin.

Suomen sosiaaliturva on niin hyvä ja siihen pääsee niin nopeasti sisälle, että hidasälyisempikin  lopettaa nopeasti matalapalkka-alalla työskentelyn. Miksi käydä töissä kun saman saa kotona olosta? Siihen pisteeseen asti yhteiskunta on maksanut palkan lisäksi asumistukea ja toimeentulotukea - samalla tavalla kuin suomalaiselle työntekijälle. Tämä on suoraan tukea työnantajille. Kun näitä työssä käyviä eli pätkätekijöitä on tarpeeksi, ei kukaan saa jatkossakaan palkkaa, jolla elää Suomessa. Riittävällä työttömien määrällä ja vapauttamalla Suomeen tulon "töihin" taataan, ettei palkkoja tarvitse nostaa.

Juuri valmistunut tutkimus sen kertoo- turha tänne rahdata ihmisiä muista maista kun suomalaiset yritykset ei halua palkata heitä. Syystä tai toisesta. 

Keskustan logiikalla maaseutu edelleen tyhjenee. Kaikki kunnat missä keskusta on isoin puolue eli on vallassa on muuttotappio kuntia... Eikös ole outo juttu? Luulisi, että juuri ne kunnat saisi asumisen ja työpaikka- asiat kuntoon. Keskustan ylivallasta on lopetettu koulutuskuntayhtymien alueelliset toimipisteet. Juuri ne missä opeteltiin hitsaamaan ja metallitöihin. Ja juuri niitä ammatti-ihmisiä kaivataan pitkin maakuntia. 

Sinä suomalainen ja jo Suomessa asuva et siis ole keskustan mielestä ratkaisija vaan ne tulevat ulkomailta!

Miksi me emme houkuttelisi lapsiperheitä Suomen kaupunkilähiöistä maaseutukaupunkeihin ja - kuntiin? Isä oppisopimuksella lähihoitajaksi vanhushoivaan ja äiti muuntokoulutuksella hitsaajaksi! Lapset kouluun. On tilaa, on halpa elää ja on harrastusmahdollisuuksia. Vapaita asuntojakin löytyy. Elämisen taso nousee varmasti.

Perhe osaa suomalaiset aakkoset, suomen kieltä sekä lukea ja kirjoittaa. Mikä kustannussäästö!

Syntyvyyden nostamiseksi on turha avata rajoja. Sekin peruste oli vuonna 2015 olemassa -28 000 miehen on vaikea lisääntyä keskenään. 

Suomessa on vapaus asua missä vaan ja siksi Vantaa, Espoo ja Helsinki rakentaa koko ajan lisää asuntoja. Ja siksi asumistukimenot kasvavat koko ajan. Ja siksi keskustan kannatus laskee edelleen.

ja siksi keskusta lähtee hallituksesta ennen kauden loppua! 

Kommentoi kirjoitusta.

Väärin ajateltu...

Perjantai 1.11.2019 klo 6:57 - Pia P

Nyt mennään hämärän rajoille...
Kännykällä kuvaaminen jonkun esiintymistä on hyvä ja suotava asia, jos olet samaa mieltä. Mutta jos olet eri mieltä, niin se maalittamista ja siitä halutaan rangaistavaa.
Mutta mistä tiedetään kuvaajan mielipide? Tähän tulee ajatusrikos - ajatellaan toisen olevan eri mieltä.
Voiko olla yksittäisestä asiasta samaa mieltä ? Vai rangaistakoon vaikka puoluekannan mukaan lähtökohtaisesti - vihreä ei saa kuvata perussuomalaista (Hahhaa- tuskinpa viedään näin päin oikeuteen).
Virallinen mielipide jyrää, keisarilla on uudet vaatteet - vaikka nakuna kulkeekin!

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen EU puheenjohtajuus

Lauantai 19.10.2019 - Pia P

Suomessa eduskuntavaali voitti niukasti hyvin EU myönteinen ja integraatiota (liittovaltiota) ajava SDP. Ajatus, että Suomen EU puheenjohtajuus kaudella Suomea olisi edustanut hyvin EU kriittinen Ja löysenpää kauppaliittoa ajava Perussuomalaiset, oli monella ulkomaita myöten kauhea ajatus.

Vaalit voitti siis SDP ja pääministeriksi tuli Antti Rinne. Demareiden tankeroenglanti historia sai jatkajan ja  ööt ja ää sekä sanojen tenkkaaminen tuli ja tulee EU toimijoille tutuksi. Hyvä kielitaito ja sujuva englannin puhuminen on ilmeisen yliarvostettua demarien johdossa. No, myönnettäköön, että Suomen presidentti on samassa puhesarjassa. Voi myötähäpeä!

Suomen hallitus aloitti topakasti. EU tulee ajamaan vahvasti ilmaston muutoksen torjumista, oikeusvaltioperiaate pakotetaan EU tukirahaa pienentämällä joihinkin valtioihin ja toki rakas Afrikka näkyy ajetuissa asioissa - pakolaisia on pakko saada joka maahan pakolla (taakanjako -sopimus)  ja rahaa vastaavasti Afrikkaan. Suomi saikin on ihan meille keksityn oman Afrikan komissaarisalkun mamalle.

Mikäs on todellisuus? Unkari nauroi Suomelle oikeusvaltioasiassa ja muut maat ei ole Suomen kanssa samaa mieltä. Eli tukirahojen ei sidottu mihinkään Suomen vaatimaan asiaan. Zero points .

Taakanjakosopimus, edes väliaikainen, oli Suomen kunnianhimoinen hanke, sisäministeri kirjoitteli töllössä sopimuksia allekirjoitustilaisuudessa. Tosin Suomi ei ollut sopimus- kumppani. Vai oliko? Mutta ei kerrota suomalaisille. Mukana väliaikaista sopimusta oli allekirjoittamassa Italia, Saksa, Malta ja Ranska. Suomi ei halua, että Välimereen ei enää huku ihmisiä. Ajatus on absurdi, koska jos maksamalla salakuljettajille lainarahoilla tai suvun kaikilla rahoilla, millä tahansa kelluvalla vehkeellä pääset merelle, niin sinut ehkä pelastetaan Eurooppaan. Jossa käsitellään, oletko turvapaikansaava ja jos et ole niin ehkä muutaman vuoden päästä lennätetään alkupisteeseen. Eikös olisi järkevämpää palauttaa mereltä suoraan alkupisteeseen. Mutta kun Suomen hallitus haluaa heitä tänne paapottavaksi muutamaksi vuodeksi ja sitten 80% palautetaan. 

Mutta muut maat eivät halua väliaikaista eikä pysyvää taakanjakosopimusta. Eurooppa on saanut tarpeeksi. Ja miten joillekin ihkut voi ollakin taakkaa, jota pitää pakolla jakaa? Zero points taas Suomelle.

Ilmastoasiat ne vasta onkin Suomelle tärkeät, me ollaan esimerkkejä - me suomalaiset, joidean osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on 0,15%. Siis alle prosentti päästöistä. Siis vaikka me lopettaisin koko eläminen ja vaikka koko elämä Suomessa. Sillä ei olisi mitään merkitystä hiilidoiksiidituotannolle eikä maapallon lämpiämiselle.

Se, että lapsemme ei saa jatkossa maitoa ja mummot ovat ilman lihaa, ei ole mitään merkitystä. Paitsi henkilöille, jotka kokevat ylemmyyttä omassa elämässään. Kuten se helsinkiläinen päättäjä, joka itse juo maitoa, mutta vie se Helsingin joukkoruokailusta pois. Karseelta moraaliposeerausta!

Ilmasto muuttuu koko ajan, se on varma! Asumme täällä Suomessa entisten jäämassojen alla. Onneksi jääkausi suli ja me saamme asua täällä. Ja sitä muutosta ei voi estää sillä, ettemme tee Suomessa lapsia.

Nyt on taas pakolaiset tulossa! Turkki tuhoaa Syyriaa, joten kohta taaas pelastetaan syyrialaisia lapsiperheitä- taas. Tulijat ovatkin nuoria miehiä -taas. Kuvia suuri silmäisistä likaisista lapsista ja todellisuus onkin jotain muuta... Koko Eurooppa on kyyninen. Ja EU hihkuu kun pelastamme maailmaa. Suomen hallitus etunenässä. Onneksi muutama pelastettavaksi oli ja on joukossa.

ps. Tiedättehän mistä tankero englanti tuli? Aikoinaan ulkoministeri Karjalainen oli ulkomaan reissulla. Maastossa oli lappu "All animals are dangerous!", johon herra oli tuumannut: "jaaha, eläimet ovat tankeroita!"

Kommentoi kirjoitusta.

Henkilökohtainen juttu

Torstai 17.10.2019 klo 21:59 - Pia P

Kerronpa tässä eduskuntavaalien aikaisen jutun. Vaalithan oli keväällä 2019 ja olin Perussuomalaisten ehdokkaana Savo-Karjalan vaalipiirissä.

Hieno kokemus, ainakin kerran elämässä kannattaa!

Vaalien  jälkeen aloin kuulla Ylö-Savosta outoja juttuja. Olin kuulemma rikollinen ja petturi... en yhtään sovelias kansanedustajaksi! Siksi ei saanut äänestää minua.

Kerrotaas koko juttu!

Olen ollut aikaisemmin naimisissa ja liitto päättyi eroon vuonna 1994, muutin silloin yhdessä korjatusta/rakennetusta ja maksamasta kodista vain kolme Ipanaa ja vaatteet kainalossa ensin Rautalammin kylälle ja sitten Rovaniemelle. Haulikolla uhkailu, vainoaminen, keittiön sotkeminen, ulko-oven rikkominen, tappamisella uhkailemalla (olin lasten kanssa päivällä uimareissulle rannalla, joka muuttuikin huoraamisreissuksi humalaisen ex- miehen päässä) nopeutti muuttoamme pois Rautalammilta.

Poliisi kävi Rovaniemelläkin asuessa hakemassa ex-miestä riehumisen jälkeen pois kodistani, jossa hän oli yhteisiä lapsia tapaamassa. Puukkohippaakin tuli juostua lasten silmien edessä. Muistoksi jäi lasten tapaamiskerroista mm. Kokonaan rikottu keittiö (kattolampusta lähtien kaikki astiat...), puukolla viilettyjä sänky, sohva, petivaatteita...

Väkivallan yms takia eroprosessi oli pitkä. Avioero tuli voimaan tammikuussa 1996.

Avioeron ositus tuli voimaan 1997. Jaettavan oli se yhteinen omakotitalo miinus velat. Ex-miehen piti maksaa minulle pikkusummasta talo-osuudestani ... Maksu viivästyi. Haukkumakirjeitä yms tuli perille.

Hain ulosoton kautta oikeudessa sovittua summaa. Noh, seurauksena oli, että ex-mies teki minusta rikosilmoituksen velallisen epärehellisyydestä. 

Poliisi kuulusteli minua ja syyttäjä totesi, ettei ole näyttöä moisesta. Seurauksena tuli sellaisia uhkailuja, että jouduin hakemaan lähestymiskiellon ja sen sainkin vuodeksi. Ex-mies ei saanut olla minuun missään yhteydessä. Vuosi oli 2009 ja kielto loppui marraskuussa 2010.

Kunnes nyt - maaliskuussa 2019-  Varpaisjärven Esson baarissa ex-mies oli kertonut, että minua ei kannata äänestää eduskuntavaaleissa, koska olen tuomittu rikollinen. Siis hän itse teki perättömät ilmiannon poliisille ja se on kuulemma minun rikos. 

Sellainen väittämä on kunnianloukkaus! Perättömän tiedon levittäminen vahingoittamistarkoituksella. Voisin tehdä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Voisin vaatia julkista anteeksipyyntöä lehteen.

Kysyin jutun kertojalta, ettei sitten tullut mieleen se lehtijuttu, jossa oli kaikki rikostuomio saaneet ehdokkaat ja oliko minun nimi siellä. Eipä ollut...

Miten minä olen jaksanut tätä paskaa näin kauan- olen itse ollut nätisti, väistynyt, ollut hiljaa,antanut oman kodin vierailujen käyttöön silloin kun lapset oli pieniä yms, koska olen halunnut säilyttää ja ylläpitää lasten isäsuhteen. Jos hän itse on ne pilannut, niin sitä minä en voi pelastaa.

Mietin tätäkin kirjoitutusta puoli vuotta, koska en halua ko henkilöä enää muistella. Se olin aina minä, joka on hiljaa! Toisaalta mikään ei voi enää hetkauttaa siitää suunnasta...

Miksipä nyt sitten julkaisen tälläisen? Ihan sillä, että kun kuulette hyvän juorun tai jutun, niin miettikää ensin, että onko se totta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ex-puoliso, kosto, raukka, rikos, juoru

Nyt sitä tulee!

Torstai 17.10.2019 klo 4:17 - Pia P

oli teknisiä ongelmia, enkä viitsinyt selvittää niitä. Ajattelin jo koko plokin hautaamista, mutta

sen verran moni muun puolueen edustaja on närpinyt minua näistä kirjoituksista, että pakkohan minun jatkaa!

Minä en vaikene. Kaikki kirjoitukseni asiat on löydettävissä julkisista päätösasiakirjoista. Jos joku on mielipiteeni, kerron senkin. Jos joku on hyvä juoru, niin kerron senkin. Tosiasioita ja huhupuheita ei pidä sotkea.

Mutta en kerro ei -julkisia, luottamuksella minulle kerrottuja tai jonkun henkilökohtaisia asioita. Olen luottamuksen arvoinen.

Kommentoi kirjoitusta.

Leirielämää

Perjantai 14.6.2019 klo 9:53 - Pia P

Isis-lapset halutaan Suomeen. 

Media luo mielikuvaa pellavapäisistä naperoista kurjissa olosuhteissa. Ihan varmaan on kurjat olosuhteet, hehän ovat terrorisodan hävinnyt/kiinnijäänny osapuoli. He ovat kylvänyt kauhua ja kuolemaa paikallisesti. He pommittivat, räjäyttivät, ajoivat rekoilla siviilien yli yms jumalaansa huutaen siviilikohteita myös Euroopassa.

Naiset ja lapset ovat kelvanneet uhreiksi ja tekijöiksi.

Mitäpä jos ko naiset ei olisi jäänyt kiinni tai uskon sota olisi menestyvämpi? Kalifaatti laajenisi ja väki riemuitsisi.

Olisiko silloin Suomeen takaisin haluavia? Kyllä, koska joidenkin mielestä usko vaatii lisää tekoja ja kostoa.

Kysytäänpä näin päin? 

Kuka ottaisi naapuriinsa, tarhaan, kouluun lapsen leiriltä- samaan paikkaan kuin omansa lapsensa?

Kuka tietää mitä umpikaavun alla on? Tai lähinnä kuka siellä viipottaa ja mitä matkassa ja mitä varten ja mitä valmis tekemään?

13- v lapsi kuuluu Suomessa kouluun, nyt ko lapsi haluaa elää vain omaa elämää naimisissa olevana naisena omassa uskonnossa?

Valmistetaankohan DNA- testillä, että lapset on juuri tämän äidin biologisia lapsia? Entä jos nainen on huolehtinut miehensä muiden vaimojen lapsista?

Jätetäänkö ne sinne? Ilman äitipuolta? Aika karua!

Suomessa on perheen yhdistämislaki eli kyllä se koko perhe tulee Suomeen, on turha kuvitella, että käydään hakemassa vain Suomi- lapset pois leiriltä.

Jos lapset ja naiset haetaan pois, niin se on suora viesti siihen, että menkää vaan jatkossa tappamaan väärä uskoisin tai tekemään omaa valtiota, kyllä Suomi pelastaa kun suunnitelmanne menee pieleen tai jäätte alakynteen.

Jos videot päiden roikottamisesta eivät olleet tarpeeksi vahvoja tuomion saamiseksi veljeksiin kohdalla, niin miten luulette oikeuskäsittelyn käyvän kaapumammojen kanssa? Mitenkä heitä tunnistetaan?

Tavallisesti, jos jotain käy ulkomailla, niin ihan ite pitää järjestää paluukyyti Suomeen. Lainata vaikka rahat.

Miksi ko naisten sukulaiset tai tuttavat ei järjestä paluukyytiä Suomeen?

Suomen kansalaisilla on oikeus tulla Suomeen - paitsi jos heitä ei ole vangittu ulkomailla omista teoistaan.

Moni on sanonut, että ajattele jos sinä olisit lastesi kanssa moisissa olosuhteissa, niin eikä olisi hyvä, että haettaisiin pois? Hmm, miksi minä olisin lähtenyt synnyttämään taistelijoita ja huolehtimaan tukijoukkona  uskon takia? Minun ukko-jumala kunnioittaa elämää ja luontoa eikä vaadi tappamaan vääräuskoisia.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Suonenjoen kulttuurihuussi

Tiistai 11.6.2019 - Pia P

Muutaman vuosi sitten oli haaveissa Suonenjoen veljeskodin pihalle istumaryhmä. Ei ollut rahaa vanhuksille teknisellä eikä sosiaalipuolella. Monessa kokouksessa asiaa puitiin. Onneksi "Leijonat" kuulivat hädän ja hommasivat sellaisen joen rannan ääreen. Investointi oli varmaan reilun tonnin ja puhetta oli- mutta kaupungilla ei ollut rahaa.

Ite-taiteilija on keksinyt markkinoida kulttuurihuusseja tee-se-itse taiteilijoille. Eli samaan aikaan voi istua kakalla ja tuottaa taidetta nettiin # ihan ite # kullttuuriähkijä.

Suonenjoki halusi heti sellaisen! Paikka on Suonenjoki- jokipolun varrella. Polku alkaa keskustasta ja päättyy Iisvedelle. Matkaa nolin 6 km ja vessat löytyy molemmissa polun päissä. 

Miten on mahdollista, että mummojen ja pappojen pöytäryhmään ei löydy rahaa ja ulkohuussiin löytyy ihan viranomaispäätöksellä eli ilman tylsiä kokouspäätöksiä? Ilman tylsille luottamushenkilöille kertomista? 

No,

Toinen on kylttyyriä. Sen on tehnyt jyväskyläläinen itetaiteilija. Maksaja on Suonenjoen kaupunki. Kulttuurihuussi on toinen Suomessa eli ei ole kovinkaan montaa höynäytettäviä kaupunkia löytynyt. 

Ajatelkaa, Suonenjoen viranhaltija tilaa vaikka paskahuussin kun se on kulttuuria! Mahtavaa!

Kimpanlammen laavulle on ihan järkevää olla ulkohuussi, mutta se olisi saatu ilman taidevetäjää sinne ja ihan varmaan halvemmallakin. 

Kun näitä ihme ajatuksia tupsahtelee vähän väliä, niin tulee mieleen, että pyörittäjääkö Suonenjoen kaupungin hankintoja joku kaupungin virallisen organisaation ulkopuolinen- hyvä kaveri?

Kulttuurihuussi on ihan hyvä vedätys, jos se on tehty vitsinä. Suonenjoki taisi lähteä tosissaan mukaan.

Ohjeissa on tehdä taideteos luonnon materiaaleista, laki tosin kieltää repimästä sammalta, jäkälää, puiden oksia yms. Ja oma tuotos pitää kuvata ja jakaa se kansalle!

Kulttuurihuussi vaatii jatkossa huoltoa, korjausta, tyhjennystä, siivoamista ja nehän ovat ilmaisia eikös vaan! Teknisen puolen väelle lisää töitä, talvella jäädytellään maitopurkkeihin jääpalikoita ja kesäisin käydään siivoamassa kulttuurituotoksia.

Kimpanlammen laavu on syrjäisessä paikassa ja silti lähellä keskustaa eli se on nuorison suosima paikka. Laavulla juopottoville kakaroille on muutamaksi illaksi tekemistä kun särkevät sen vessan. Tästä voi loukkaantua vain ne, jotka myöntävät juovansa kaljaa siellä eli ei kukaan. 

Kerran kuopatussa metsäsoitin puisto -hankkessa oli samalle paikalle suunniteltu ulkohuussi - tosin esteetön. Soitin puiston hankkeessa oli (lehden yleisöpalsta -kirjoituksen mukaan) oli tarkoitus saada työpaikka itselleen kaupungin työntekijänä. Paskahuussin yhteyteen on vaikea kehitellä melkein vuoden palkkajaksoa,  mutta  odotellaan mielenkiinnolla mitä sieltä tuleekaan.

Vanhusten päiväkeskuksen väki tekee ansiokasta työtä ja siellä askarrellaan kierrätysmateriaalista vaikka mitä. Materiaalikuluihin, mitä joutuu kaupasta ostamaan ei meinaa löytyä rahaa mistään. Oi jospa tupsahtaisi kulttuuri-ihminen, jonka sydämen asia olisi kaupungin vanhukset. Alkaisi löytyä kaupungilta rahaa ja valmiutta vaikka mihin. Sitä odotellessa!

Kommentoi kirjoitusta.

Kaksi asiaa...

Maanantai 10.6.2019 klo 11:25 - Pia P

Plokin kirjoitukseni on vähän jähminyt, minulla on ajatuksissa kaksi juttu.

Toiseen on sanottu, että julkaise ja toiseen on sanottu, että pakko julkaista.

Kirjoitan molemmat, saatte päättää kumpi on kumpi.

Toinen juttu on poliittisten päättäjien korruptio - lautakunnan päätöstä vastaan saa ulkomaan matkan.

Toinen on henkilökohtainen, miten pitkään ja miten laittomilla keinoilla voi kiusata ex- puolisoa.

Kommentoi kirjoitusta.

Rahhoo

Maanantai 10.6.2019 klo 11:17 - Pia P

Kyllä se on karua minun yksin änkyrä vastustaa Suonenjoen kokouksissa koulu- ja varhaiskasvatuksen lisäyksiä ja rahan pyyntöjä.
Viiden lapsen äitinä tiedän miten arvokasta ja tärkeää työtä varhaiskasvatustuksen ja koulujen henkilökunnat tekevät. Jos olis mahdollista haluaisin ihan kaiken parhaan ja loputtoman rahamäärät lasten ja nuorten hyväksi. Mutta kun se ei ole mahdollista.
Kuntaan tulee rahaa asiakasmaksuina,  kuntaveroina ja valtionosuuksista (valtio antaa rahaa) sekä velkarahaa - ns. syömävelkaa. Niillä rahoilla pitäisi saada ihan kaikki kunnan toiminnat katettua. Vauvasta ikäihmisiin ja  katujen päällystämisestä KYSin laskuihin. Jos joku osanen ylittää varatut rahansa, niin se katetaan verojen nostolla tai velalla. 
Suonenjoen koulujen tilanne on valtakunnallisesti oikein hyvä. Meillä on terveet koulut. Luokkakoot ovat pieniä eli oppilaat saavat opettajat huomiota paljon enemmän kuin isoissa luokissa. Meillä on resussiopettajia, erilaisia pienluokkia,  avustajia ja ohjaajia sekä toimiva oppilashuolto. Sosiaalipuolelta saa apuja kotiin ja perheiden tueksi. 
Jotakin meillä on enempi, koska rahaa  menee tuhat euroa enempi oppilasta kohden kuin keskimäärin Suomessa. Sen lisäksi viime vuosi meni satoja tuhansia yli valtuuston hyväksymän budjetin. Se on oikeasti järkyttävän iso summa! 
Tänä vuonna on varattu rahaa varhaiskasvatukseen ja koulupuolelle enempi kuin viime vuonna ja silti nyt pyydetään lisää rahaa uuteen pienryhmään. Budjettiin ei oltu laitettu tarvittavia avustajia, koska tiedetään, että ne aina saadaan vaikka rahat loppuvat.
Nyt on syytä selvittää onkohan Suonenjoen isot panostukset osunut oikeaan vai pitäisikö niitä kohdentaa uudestaan, kun pelkkä rahojen jatkuva lisäys ei näytä riittävän varhaiskasvatukseen ja koulupuolelle. Lapsimäärä pienenee kuitenkin koko ajan.
Jos emme itse pysty ratkaisemaan talousasiaa, niin joku velkainen iso kaupunki osaa "tasapainottaa talouden" meidän Suonenjoen kykenemättömien päättäjien puolesta.
Pia Pentikäinen
Suonenjoen kaupungin
koulutuslautakunnan puheenjohtaja

1 kommentti .

Vanhemmat kirjoitukset »