Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:703346 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Suomi tänään...

Perjantai 26.7.2013 - Pia P


Kuntaministeri lupaili, että kuntien vero nousee 30 % tällä menolla. Se on suurimpia syitä kuntauudistukseen. Mutta....

Valtio ja säätää ja sanelee kuntien tehtävät ja rahoituksen kohdalle se laittaa silmät kiinni ja syyttää kuntia menojen kasvusta? kyllä rahoituskin pitää olla selvillä, kun vastuita lisätään.

Esimerkkinä olkoon tämä hieno yhteiskuntatakuu. Jos työtön on ollut yli 500 päivää ilman työ-, opiskelu tai kuntoutustukipaikkaa joutuu kunta maksamaan puolet työttömyysrahasta valtiolle "sakkona". Nyt se on laskemassa 200 päivään. Kunta tarvitsee paljon resusseja kun selvittää ja järjestää sopivia paikkoja työttömille, esim. kuntouttava työpaja tms. toiminta on kunnan järjestämää (maksama)  "päivähoitoa" työttömille. Siis kunta vastaa näistä? Eikös meillä ole ihan oma järjestelmä? Työvoimatoimisto, mutta se on ainakin Suonenjoella lukkojen takana parina päivänä viikossa. Aikakin pitää osata varata sinne. Tässä esimerkissä rahoitus-, selvitys-  ja järjestämisvastuuta on suoraan sysätty kunnalle - ilman valtion rahoitusta.

Suomalaiset asuvat väärissä paikkakunnilla. Suomalaisten talot on väärissä paikkakunnilla. Kaikkien pitäisi muuttaa ja asua työpaikkojen lähellä -ai siellä ulkomailla? 

Koko ajan hallitus syyttää meitä: Suomalaiset vanhenevat ja sairastelvat. Suomalaiset ovat liian kalliita Suomelle. Meillä ei ole varaa asua, tehdä/teettää töitä, olla eikä elää Suomessa. Kaikki on suomalaisten vika.

Tie ja sillat rapistuu, Homekorjauksen tarve takennuksissa on valtava ja ihmisiä jonottaa nälissään ilmaista ruokaa, vanhukset makaa yksin kotona, kouluissa opiskellaan jo siivouskomeroissa kun tilat ei riitä,

mutta...

 Meillä oli ihanan kallis maa-imagoryhmä,  meillä on varaa tutkailla toisten maiden ympäristösaasteita -toivossa, että saamme maksaa ne,  meillä on varaa olla aina muita auttamaan valmis maa -me kannamme vastuuta koko Euroopasta, meillä on varaa ihan mihin vaan, että näytämme hyvältä muiden maiden silmissä. 

Tälläinen maa on ollut olemassa... kiiltokuva julkisesti ja mitä oli todellisuus.... Romania!

Nykyajan Suomi on entisajan Romania!

Mitäs sanotte tästä: Suomessa on 19 ministeriä ja heillä yhteensä 149 avustajaa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini