Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:702618 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Omia töitä...

Maanantai 21.4.2014 klo 10.28 - Pia P


Minulta on kyselty, että teenkö töitä. Ilmeisesti ainakin kunnallinen politiikka on niin eläkkeellä tai kuntoustustuella olevien hallussa, että työssä käyvien joukko on pienenpi. Vaikka vaalimainoksissa oli keski-ikäistä ja jopa siloposkista (hyvin vanha kuva...)  työ/tutkintonimikkeellä olevaa ehdokasta. Toki moni eläkkeellä oleva käy töissä - rahan tai mielenvirkeyden takia. Vanhuus ei paranna tai huononna päätöksenteko kykyä kaikilla, mutta ehkä asioiden tärkeysjärjestys ei ole sama kuin nuorimmalla.

Töitä olen saanut tehdä aina. Ensimmäiset palkkarahat sain 8 -vuotiaanan kun olin lapsenlikkana alle kouluikäisille tutun lapsille.Mummolassa kuului jo alta kouluikäiselle halkoliiterin täyttö kesäisin. Silloin ei kysytty, että jaksatko tai huvittaako työnteko. Lapsille kuului osa perheen töistä. 40-30 vuotta sitten ei ollut tietoa, että joku voisi syrjääntyä jo nuorena yhteiskunnasta. 90 - luvun laman aikana ensimmäiset laman uhrit jäivät ulos kulutusyhteiskunnasta jo pienestä pitäen. Perheiltä meni työ, asunto ja rahat ja usko tulevaisuuteen. Osa jäi sinne kuoppaan ja osalle heille on nyt syntynyt lapsia. Toimeentuloperheestä on vaikea päästä eroon. Yritys rangaistaan tukien leikkaamisella. Jopa lasten kesätyöansiot on laskettu perheen tuloiksi toimeentulotuessa., vaikka nuori tarvitsisi rahaa omaan opiskeluun.

Olen saanut palkkaa kodinhoitajana, kotiavustajana, huoltoasematyöntekijänä, rinneravintolatyöntekijänä, kokkina, emäntänä, lasten hoitajana, maatalouslomittajana, suurtalouskeittiötyöntekijänä,  maatalon emäntänä (oli omia possuja), lippukassana, tapahtumajärjestäjänä, sihteerinä, konttorityöntekijänä, siivoojana, mittalaitteen valmistajana, atk- rekisterin pitäjänä, metsän istuttajana, suurtalousemäntänä, suurtalouskokkina, ravintolapäällikkönä, yrittäjänä ja nyt kenttävastaavana. Suurin ja rakkain "työllistäjä" on ollut omat lapseni.. Viidessä lapsessa on ollut ja on oma työnsarkansa.

Tällä hetkellä olen siis töissä ja olen siitä hyvin onnellinen. Työ on henkisesti ja fyysisesti hyvin rankkaa ja vaatii paljon liikkumista ympärii Suomea. Vapaa-ajan luottamustoimetkin vaativat oman ajan kokouksissa ja niihin valmistautumisessa. Mutta ei haittaa. Minä niin tykkään tästä. Unelmahomma!

Olen ylpeästi Perussuomalainen ja siksi on ilo tehdä töitä Perussuomalaisten eteen ja hyväksi.

Jk. Selvisihän miksi pääministeri löi hanskat tiskiin ja täti tiukka hävinee puolueensa puheenjohtaja vaalin. Syksyllä laskee Suomen valtion luottoluokitus. Kuka nyt silloin haluaa olla pomo - vaikka itse on aiheuttanut sen järjettömällä talouspolitiikalla ...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini