Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:686000 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Vihreitä ja piuhaa...

Perjantai 19.9.2014 klo 9.51 - Pia P


Päivän pohdintaa...

1. Vihreät lähti hallituksesta. EU ei kuulemma tykkää Suomen yhteistyöstä Venäjän kanssa. "Ei pidä rakennella ydinvoimaa Venäjän kanssa tässä kriisitilanteessa." Mites vihreiden kanta kun päätettiin LNG -terminaalista? Osaomistus on Venäjällä ja toimitus on Venäjän kaasua. Onko niin, että vihreiden mukaan he päättävät  ja EU "valvoo" mitä leikkiä leikitään Venäjän kanssa. Miten olisi johdonmukainen toiminta jos johonkin syyhyn vedotaan?

Monessa maassa on jouduttu lisämään ydinvoiman käyttöä, koska kivihiili ei ole hyvä luonnolle. Kivihiilen käyttöä rajoitetaan muualla maailmassa. Paitsi Suomessa ja paitsi Helsingissä, missä Vihreät ovat mukana päätöksen teossa.

Selvyyden vuoksi kannatan kotimaisten energioiden käyttöä, höystettynä talokohtaisilla aurinkoenergialla - aurinkopaneeleita ja LED -lamppuja. Pientaloille pitää säilyä oikeus lämmittää omaa taloa puulla -vihreät yrittää ajaa tämän kieltoa.

Puuta ja turvetta. Ei tarvitse maksaa ulkomaille ja tulee Suomeen töitä. Vesivoimalla kapasiteetti taitaa olla huipussa lisärakentamisen vastuksen takia.

Jos haluamme lisää sähköautoja, -busseja yms, niin sitten tarvitsemme lisää voimaloita. Vai tuleeko se sähkö niihin pelkästään töpselistä?

2. Suonenjoen valokaapeli. Selvyyden vuoksi en edelleenkään vastusta valokuitua. Se on hyvä ja tarpeellinen asia.

Nyt hyvin ymmärrettävissä olevista syistä asukkaat ja yritykset eri puolella Suonenjokeakin kyselee miksi sitä valokuitua ei rakeenta sinne missä sitä tarvitaan ja missä sille olisi käyttöä.

Valokuiturakentaminen alkoi sillä, että kaupalliset yritykset saivat harpilla piirtää Suomen kartalle mihin he ehkä joskus voisi ehkä rakentaa eli ns. varasivat mahdolliset kannattavat alueet itselleen - ilman sitoutumista tai pakkoa tarjota valokuitua. Loput alueet jäivät tuettavan rakentamisen piiriin. kartta löytyy netistä viestintäministeriön sivulta. Tästä "pimeän alueen" / ei tukialueen rakentamisesta maksaa eri prosenteilla tilaaja, valtio, Ely ja Eu eri hankkeiden ja aikarajojen puitteissa.

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että osaan kaupallisen rakentamisen alueeseen ei ilmeisesti ole tulossa kuitua sieltä puolelta, mutta tuetut rakentajatkaan ei saa mennä sinne rakentamaan. Miksi ei? Jos tuettu rakentaja/ Kaupunki/kunta  käyttää euronkin kaupallisen rakentamisen alueen tukemiseen haastaa kaupallinen rakentaja markkina -ja kilpailutilanteen vääristämisestä takia  rakentajan oikeuteen. Se on helppoa rahantekoa, korvauksia läjähtää vaikkei tee mitään. Esim. Savon kuituverkko Oy pitää olla erityisen tarkka, ettei minkäänlaista epäselvyyttä tai epäilystä tule, että tukirahaa käytetään esim. Iisvedellä.

Seuraava kysymys kuuluukin, että onko yksityisillä tai yrityksillä taloudellista mahdollisuutta edes rakentaa ja ylläpitää omakustanteista verkkoa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini