Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701549 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

On ollut hiljaista....

Lauantai 20.12.2014 klo 12.38 - Pia P


Olen ollut hiljaa... Väillä pitää miettiä mitä politiikalta haluaa ja mitä yleensä tällä on merkitystä. Onko yhdellä ihmisellä merkitystä politiikassa? Huomaako kukaan, jos poistuu? Pyöriikö rattaat ennelta ajateltuun suuntaan vaikka joku tai jotkut on eri miletä?

Voisiko näistä ajatuksista kuulla pientä turhautumista? Mitäs mieltä olette esimerkiksiksi näistä jutuista?

- Suonenjoen valtuusto päätti ensi vuoden budjetista. Samalla kehuttiin miten hyvin menee ja miten mahtavaa kaikki on. Kun kritisoin, että huonoin vuosi on menossa ja huonommaksi menee, jos emme osaa leikata turhuuksista pois. Sain arvonimen änkyrä. Olen ylpeä siitä. Miksi me olemme valmiita antamaan rahaa laajakaista rakennusyhtiölle satoja tuhansia euroja, vaikka se ei ole saanut metriäkään maahan piuhaa Suonenjoella? "Laajakaistaa kaikille" tarkoittaa oikeasti vain muutamalle kaupungin rahoilla rakennettavaa kaistaa syrjäseudulle -ei siis taajamiin, ei kaikille ja nyt näköjään neljän vuoden kokemuksella voi jo sanoa, ettei edes ollenkaa.

Markkinointiin "kuituverkko Savoon" -hanke on jo saanut melkein miljoona euroa, olisi sillä jo luulut saavan muutakin Suonenjoelle kuin esitteen, jossa kerrotaan, että nyt keskitytään käytön koulutukseen. Siis kaistaa mitä ei saatu rakennettua, niin sen käyttöä kouluteaan?

- Ensi vuonna taas suunnitellaan. Rahat ovat kuulemma hyvin tärkeitä, että rakentaminen onnistuu hyvin. Taas suunnitellaan toria (monesko kerta?), taas suunnitellaan Iisveden koulua. Suunnittelurahat ovat uimahalli- liikuntahalli esimerkiski 50 000 e. Viime vuonna tarkasteltiin uimahallin laattoja isoilla rahoilla.

- Vanhusten hoitajille ostetaan pyykkikone, jotta luppoaikana voidaan pestä pyykkiä. Minusta luppoaikana voisi istua jonkun vanhuksen vieressä ja jutella mukavia tai pidellä edes kädestä.

- Palvelutaloon vuokrataan yöpöytiä, vuokrahinta yli 500 e, sis alv. Sillä rahalla varmaan voisi jo ostaa sellaisen?

Mitäs muuta ihmettelyn aihetta...

- Paikkalehdessä oli tiistaina 16.12.juttu, että kehitysyhtiöön on valittu hallitus. Oikeasti hallituksen valitsee yhtymäkokolus, joka on vasta maanantaina 22.12. Me yhtymävaltuutetut olemme vain ... no jokainen voi itse päätellä mitä valtuutetut ovat kun päätökset on jo etukäteen julkistettu.

Elinkeinoyhtiön hallitusta ei nimetä kuntavaalituloksen eikä tasa-arvolain mukaan. Tasa-arvolakia eli sukupuolikiintiötä ei tarvitse noudataa osakeyhtiössä, mutta kuntapohjaisessa se on hyvin suotavaa.Hallitukseen nimetään nyt myös virkamiehiä, jotka saavat pitää hallituspaikkansa vaikka eroasi tehtävistään.

-------

Tiedättekö mikä on parasta? Minulla on lapset. Ja he kaikki ja heidän kumppanit tulevat kotiin jouluksi. Ruokapöytää saa jatkaa ja tuolia varata yli 10 pöydän ääreen. Kiitollisin milelin perheestä, kodista ja ystävistä on hyvä hiljentyä Joulun viettoon!

Rauhallista ja levollista Joulua!

Arvoisa lukijani, jos haluat juoda oikeat joulukahvit virtuaalisesti kanssani, lähetä spostia minulle. Laitan lahjakortin kahvipaketin ostoon Sinulle-   !0 ensimmäiselle.

pia.pentikainen@gmail.com. Tarjous ei sisällä mitään velvoitteita, sitoutumuksia eikä mitään muutakaan - vain hyvän Joulun toivotus : )


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini