Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:703948 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Tukitoimia....

Tiistai 29.3.2016 klo 18.16 - Pia P


Suonenjoen Vanhamäen yksin tulleiden alaikäisten (16-17 vuotiaiden) turvapaikkahakioiden asumisyksikkö lakkautetaan 30.9.2016 mennessä.

Syksyllä 2015 tulleiden turvapaikkahakemukset on luvattu käsitellä elokuuhun 2016 mennessä. Suurin osa yksin tulleista alaikäisistä saa turvapaikan.

Ilmeisesti takaisin paluu lentokoneella saattajan kera oman perheen tai suvun luo on vaarallisempaa kuin yksin matkustaminen kenties salakuljettajille maksamalla läpi Euroopan? Varmin tae turvapaikkaan on alaikäisyys, siksi lapsia laitetaan yksin tuhansien kilometrien matkalle. Perheenyhdistäminen kokoa perheen Suomeen. Sisarussuhteiden määrittely on välillä laveaa, kun on kasvatti-, puoli-, otto- ja täyssisaruksia mahdollista saada matkaan.

Mihinkäs turvapaikan tai oleskeluluvan saanut alaikäinen laitetaan asumaan? Eihän häntä voi yksin asumaan laittaa. Heidät siirretään asumaan alaikäisten tukiasumisyksikköön kunnes täysikäisenä saa oman vuokra-asunnon.

Vanhamäen turvapaikkahakijoiden kulut maksaa nyt migri eli valtio. Myönteisen päätöksen jälkeen Suonenjoen kaupunki ostaa nuorten asumispalvelut Vanhamäeltä ja maksaa heistä 250€/päivä. Siis suonenjokelaiset maksaa sopimuksen mukaan 16 nuoresta 250€/pv. Se tekee  16hölöä x 250 €/pv päivässä 4000 €, siis neljä tonnia. Kuukaudessa lasku suonenjokelaisille on 120 000€. (Tuohon 250€ voi tulla vielä indeksitarkastus eli nousee)

Samaan aikaan "meidän mummot" on liian kalliilla paikoilla - kun hoitopaikka on alle 100€/pv- ja vanhukset pitää saada kotiin tai tuettuun asumispalveluun  ja maksamaan itse hoidostaan, suomennettuna koko eläkkeensä verran.

ELY - tarjoaa Suonenjoelle nyt lisäksi 20 turvapaikan saanutta uutta asukasta. Kuulemma luo uutta virtaa kuntiin kun ostavat yrittäjiltä yms valtion maksamilla toimeentulotuilla yms. Tosin kuntaliitto kertoi, että valtio maksaa noin 60 % todellisista kustannuksista. 

Pitäiskö tehdä Suonenjoelle lisäbudjetti? Otetaanko velkaa vai nostetaanko veroprosenttia?

ps. Miksi otsikko oli tukitoimia? Tuetaanko tässä oikeasti yhtä yritystä eri keinoin...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini