Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:712535 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Matkailua

Perjantai 5.8.2016 klo 8.37 - Pia P


Osalla suomalaisia on varaa ja haluakin matkustella kesäloman aikana. No, kaikilla ei ole edes kesälomaa... Eikä rahaa...

Europpa on muuttunut parin vuoden takaisesta paljon. Harvapa suunnittelee Turkin matkoja tällä hetkellä. Erilaisten pommi, puukotus, auton ajelu uutisten jälkeen alkaa miettimään vastoin yleistä hokemaa "ei anneta pelolle valtaa ...", että onkohan sinne Euroopan suurkaupunkiin viisasta matkustaa. Tai rantalomakohteeseen.

Mitä tuli tilalle? Kotimaan matkailu. Myös matkat Baltian maihin- Pärnu, Riika, Tallina, Pietari vetävät suomalaisia. Oudoksi on mennyt maailma kun monen vaaralliseksi tuntema Itä-Euroopan maa/kaupunki onkin nyt paljon turvallisempi kuin Keski -Euroopan maat.

Suomen leirintäalueet ja matkailukohteet elävät kukoistuskautta.

Joissakin paikoissa tökkii palvelun taso, suorastaan välinpitämättömyys kaikesta, hintataso ja vaikka siisteys. Paljon on positiivisiäkin kokemuksia.

Kirjoitin jo keväällä kotimaan matkailun puolesta. Jokainen euro, joka jää Suomeen on Suomen hyväksi. Suomessa kulutettu euro tuo työpaikkoja ja verotuloja Suomelle. Niitä tarvitaan tänä aikana. 

Entä jos jätät jonkun ulkomaantuontitavaran ostamatta ja ostat jotakin palvelua sen sijaan? Uusi telkkari vai muutaman kuukauden ostosiivous kotiin? Uudet kengät vai kasvohoito? Uusin puhelin vai muutama päivä kylpylässä?

Onko pakko ostaa ja omistaa niin paljon tavaraa? Muoti-ilmiöt tulevat ja menevät- viime joulun capsylokeitimen saa nyt kirpparilta kympillä kun sitä ei tullut käytettyäkään. Toissa vuoden piikkimatto on kaapin takanurkassa... Jospa gori- marjat jätettäisiin ostamatta ja syötäisiin mustikkaa, herukkaa ja kohta puolukkaa?

Harva päivittelee, että onpa liian vähän tavaraa kotona... Jospa ihan oikeasti siirryttäisiin palveluiden, tapahtumien ja kotimaan matkailun pariin. Harva katuu viimeisillä hetkillä, että olisi pitänyt ostaa enempi tavaraa, mutta moni katuu, ettei ollut tarpeeksi perheensä kanssa.

Ilmaston muutoksen me suomalaiset emme voi vaikuttaa, vaikka me siitä paljon maksamme (kirjoitan tästä jutun vielä...) . Mutta jokainen voi vaikuttaa Suomen talouteen, suosi Suomalaista!- matkakohdetta, leirintäaluetta, ruokaa, tavaraa tms!

Ja raha... Kolme lippua Linnamäelle maksoi 117€. Aivan hirveä summa. Mutta ostan lipun Lintsille mielummin kuin jotain turhaa tavaraa. Lintsilippu kesällä on tärkeämpi kuin uusin muotinukke jouluna. Tiedän, että lapseni muistaa aikuisenakin Linnamäen reissut paremmin kuin vaikka mitä sai lahjaksi jouluna 2015. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini