Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:703520 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Suonenjoella parannus demokratiaan

Lauantai 17.9.2016 klo 8.40 - Pia P


Suonenjoen kaupunginvaltuuston esityslistan mukaan päätetään 19.9.2016 valtuustoseminaarin pitämisestä.

Ehdotin seminaaria valtuuston ryhmäpuheenvuorossa syksyllä 2015. Jätin asiasta kirjallisen ponnen eli toivomuksen. Esityslistan liitteenä on ponteni.

Suonenjoella on perinteisesti käsitelty seuraavan vuoden talousarvio eli budjetti ja seuraavan vuoden toimintasuunnitelma vuoden viimeisessä kokouksessa vuoden viimeisenä asiana. Valtuutetut pääsevät siinä vaiheessa sanomaan asiansa tai yrittää muuttaa sitä. Kokemuksesta tiedän, että muutosyritykset ovat melko turhia.

Nyt ensimmäistä kertaa - valtuutetut osallistuvat talousarvion tekemiseen! 

On tärkeää saada monitoimi-uimahallin rakentaminen käyntiin eli aluksii pitää aloittaa sopivan paikan ja siihen varmistaa, että kaava mahdollistaa rakentamisen.

Suonenjoen Perussuomalaiset tulevat ehdottamaan, että monitoimi eli urheilu- ja uimahallin rakentamisen suunnittelurahoitus ja kaava- asia otetaan mukaan 2017 vuoden budjettiin!

Toinen asia on huomioida tavalliset veronmaksajat. Suonenjoen veroprosentti on maakunnan korkeinpia. Veroprosentin lasku tekisi Suonenjoesta vetovoimaisemman.

Suonenjoen Perussuomalaiset tulevat ehdottamaan, että vuoden 2017 kunnallisveroprosenttia lasketaan 0,25%!

Päivähoidon subjektiivista oikeutta on mahdollista rajoittaa 1.8.2016 voimaan tulleen lain mukaan 40tunnista 20 tuntiin. Suonenjoella otettiin tämä alennus käyttöön viranhaltijan päätöksellä eikä sitä ole huomioitu talousarviossa kuluja kesken vuotta alentavana. Tämän tuoma säästö häviää jonkun muun kulun kasvuun.

Suonenjoen Perussuomalaiset tulevat ehdottamaan, että Suonenjoen kaupunginvaltuusto tekee päätöksen rajoitetaanko Suonenjoella subjektiivista päivähoitoa.

Hyvät kuntalaiset, mikä Teille olisi tärkeää? Nyt on aika vaikuttaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini