Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:190917 kpl

Pikakysely

Joulu- parasta on...

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Kielteinen päätös ei ole väärä päätös

Keskiviikko 15.3.2017 klo 10:52 - Pia P


Suomeen on rantautunut outo tapa. Paperittomat eli kielteisen turvapaikkapäätöksen tai ei-oleskeluluvan saaneet asuvat telttakylissä mielenosoituksen varjolla. Eri puolilla Suomea "solidaarisuus"- syistä on pidetty mielenosoituksia. 
Mieltä osoitetaan saatujen päätöksien takia. Suurin osa valittajista on saanutkin päätöksen Migrin viranomaispäätöksen lisäksi eri oikeusasteista. Ja se päätös on KHO:nkin jälkeen 95% tapauksissa edellen kielteinen. Eli Migri tekee lain mukaan oikeita päätöksiä, mutta jotkut eivät hyväksy lakiperusteita kielteistä vaan haluavat muuttaa niitä itselle tai kaverille tunnepohjaisesti myönteiseksi. 
RKP, SDP, Vihreiden ja Vasemmiston puheenjohtajat ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa kielteisen päätöksen saaneille pitäisi antaa oleskelulupa Suomeen toistaiseksi. Ko puolueet ovat eduskunnassa itse lakia säätämässä eli eivätkö he usko demokraattiseen päätöksen tekoon? 
Tahdommeko todella yhteiskuntakehitystä, jossa kovaääniset epäjärjestystä aiheuttavat -päätöksiä ja lakia noudattomat -torilla huutajat määräävät viranomaispäätökset? Vai voisimmeko edelleen luottaa viranomaisiin ja oikeuslaitokseen? Ja osa puolueista, kunnat, järjestöt, kirkko, media tai tukijoukot eivät kannustaisi ketään jäämään Suomeen yhteiskunnan ulkopuolelle paperittomana ja laittomasti maassa olevana?
Pia Pentikäinen
Suonenjoki (PS)

Tätä juttua ei julkaistu Savon Sanomien mielipidepalstalla. Tukimielenosoituksista oli kuitenkin sivun mittaiset jutut.

Avainsanat: Turvapaikkapäätös, paperittomat, laittomat, puolueet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini