Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:710742 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Galluppia pukkaa

Sunnuntai 19.11.2017 klo 14.01 - Pia P


Hesarin tilaamassa gallupissa on outo lisäkysymys. Varsinainen gallup-kysymys on, että " jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, niin mitä puoluetta äänestäisit?" Jos vastaa, että Perussuomalaisia, niin lisäkysymys kuuluu, että " äänestäisitkö Halla-ahon Perussuomalaisia vai sinisiä?"

Perussuomalaiset-puolue on ollut olemassa yli 20 vuotta. Kesän 2017 puoluekokouksessa valittiin puolueenjohtaja sääntöjen mukaisessa äänestyksessä. Kaikki eivät hyväksyneet demokraattista päätöstä ja lähtivät ja perustivat oman yhdistyksen.

Nyt loikkareiden yhdistys on puolue ja silti kysytään, että kumpaa äänestäisit?

Samalla tavalla, voitaisiin kysyä, että jos sanoo keskusta, että kumpi puoli? Nyky-keskusta eli markkinavoimia edesauttava ja rikkaiden sijoittajien hyötyä ajavaa ministereiden keskusta vai perinteisempi, maakuntien väyrys-pohjaista keskustaa? 

Kokoomuksen kannattajilta voisi kysyä, että kumpi? Hallituksessa maakunta- ja soteuudistusta ajavaa ja siitä laki tekevää vaiko Helsingin pormestarin ajamaa maakunta- ja sote-uudistusta ja sen lakia vastustavaa linjaa? Sama puolue tekee lakia hallituksessa ja sama puolue julkisesti vastustaa sitä!

Mitäs vasemmiston äänestäjät? Vasemmiston äänestäjät ovat ainakin olleet pienipalkkaisia työntekijöitä. Vasemmistoliitto on perinteisesti pitänyt köyhemmen puolta. Mites nykyvassarit? Lakialoite oli ulkomaisen työntekijöiden tarveharkinnan poistaminen eli Suomeen avataan uudet halpatyövoimamarkkinat. Palkkoja poljetaan. Nykyvassarit ovat teoissaan unohtaneet suomalaiset köyhät ja puhuvat vain täysin hallitsemattoman maahanmuuton puolesta. Maahanmuuttajille tarjotaan ilmaiset terveydenhuollot, , asunnot ja omat eriyttävät palvelut. Suomalainen köyhä ei ole enää mitään. Vasemmiston äänestäjä, äänestääkö vanhanliiton vasemmistoa vai tätä nykyistä, jotka haluavat tarjota täysin mahdottomasti suomalaisen sosiaaliturvan kaikille tänne tulijoille? Kolmantena kysymyksenä voisi kysyä, että tarkoitatko näitä vasemmistoon kytkeytyviä huligaaneja, jotka melkein terrorisoivat laillisia mielenosoituksia tai lakisääteisiä asioita, esim kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita palautuksia?

Mites demarit? Äänestääkö enstisajan työntekijöiden etuja ajavaa ja hyvinvointia tasapuolisesti vai tätä feministi-ulkopolitiikkaa maailmoja halailevaa demaria?

Mites vihreät? Täytyy ensin sanoa, että jos maaseudulla kysytään, mitä äänestäisit, niin vihreät ei ole kärkiviisikossa. Se kertoo totuuden. Vihreät ovat suurten kaupunkien ääripäiden puolue, siellä on korkeasti koulutetut hyvin toimeentulevat ja toisaalta elämäntapa-chillailijat eli palkkatöitä vieroksuvat, mukaan lukien taiteilijat yms mitkä elävät täysin yhteiskunnan projektien ja hankkeiden varassa. Näitä ääripäitä yhdistystävät hieman ylimielinen asenne ns normaaleihin ihmisiin.  Miksi vihreät ei välitä luonnosta tai vaikka maaseudulla asuvasta ihmisestä? Susien suojelijat marssivat Helsingissä Espalla, mutta samat eivät uskalla olla lapsineen Kiteellä? Eli äänestätkö vihreiden kannattajana kaupunkilaisten puolesta vai sitä joskus ollutta luonnonsuojelija puoluetta? 

KD ja RKP tiedän niin vähän, etten osaa sanoa muuta kun onneksi kaikille on vaihtoehtoja eli eläköön demokratia!

Pääasia, että äänestää. Gallupit eivät äänestä. Kannatus arvioidaan reilulle tuhannelle tietyille ihmisille soittamalla ja heistä vain 60% kertoo kantansa. Esimerksi prepaid-liittymille ei soiteta ikinä. sellainen löytyy monelta esim pienituloiselta. Moni kokee kysymyksen "kerro mulle ketä äänestät" oudolle, koska Suomessa on vaalisalaisuus ja ei haluta leimaantua jonkun puolueen kannajaksi - mistäs sitä tietää mistä nimet ja puolue lörähtää julki?

Oikeast gallup soittelu kertoo vain kenelle on satuttu soittamaan. Parempi  tulos saataisiin jos soitettaisiinaina samoille ja heistä joku vaihtaa puoluetta? silloin mitattaisiin kannatusta oikeasti.

Galluppiin kuuluu vielä kertoimet. tulosta "korjataan" kaiken maailman x kertoimella ja se muuttaa lopputulosta.

Media ohjailee kannatusta. Julkaisemalla miellyttäviä, sääliä nostattavia tms täysin tunteisiin vetoavia juttuja saadaan positiivista kannatusta. Homma toimii myös toistepäinkin. Valitettavasti.

Avainsanat: gallup, kannatus, mielikuva


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini