Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:446712 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Valitetaan - taas...ja taas...

Maanantai 15.3.2021 - Pia P


Politiikassa on monenlaisia tapoja toimia. Osa kuntapolitiikassa mukana olevat haluavat yhteistä hyvää ja kokevat onnistumisen iloa kun saa hyviä asioita läpi tai sitten pystyvät estämään turhia tai kalliita asioita. Osa näistä henkilöistä on hiljaisia taustapuurtajia, jotka eivät kaipaa kunniaa ja mainetta. 
Harvemmin hyvät asiat kuuluvat kauas ja eikä ne niin kiinnosta kuntalaisia.
.
Mutta jos onkin joku epämääräinen ja keskeneräinen asia, siitäpä onkin kiva keskustella, esimerkiksi Facebookin puskaradio - ryhmässä.
.
Suonenjeolla puskaradiossa kuohutti AVIlle (aluehallintovirasto) viimeksi tehty valitus. Joidenkin - jopa muutaman valtuutetun- mielestä valitus oli selvä merkki, että Suonenjoen kaikki asiat vanhustenhoitoa myöten pielessä kun AVI tutkii. Tosin yleensä on tapana vastata ja vasta sen jälkeen AVI tekee omat johtopäätökset. Reilua olisi keskustella vasta AVIn päätöksen jälkeen.
.
AVI lle tehty valitus oli monenlaisia huhupuheita, tapahtumia ilman henkilöitä, aikaa ja paikkaa,  henkilöön meneviä suorastaan  kunnialoukkaustason valheita, jopa tunnistettavia kuolemantapauksia, jossa omaiset ei ole valittaneet minnekään.
.
On niin surullista, jos politiikan teko on vuosikausia valituksia moneen eri instanssiin, kyselyitä, poliisitutkintaa jne. Kaupungin virkahenkilöiden työaikaa menee selvitellessä asioista. Avuksi on palkattava lakihenkilöitä. Kaiken tämän maksaa kuntalainen.
.
Tehty valitus ei ole merkki kaupungin, viranhaltijoiden tai työntekijöiden ”epäselvyyksistä” tai ”lakia noudattamattomuudesta”. Valitus on lakisääteinen oikeus, mutta vasta lopputulos kertoo jotakin. 

.
Jatkuva valittaminen tuntuu kiusantekona virkakoneistoa kohtaan. Kaikki asiaa käsittelevät viranhaltijat väsyvät ja turhautuvat sekä eivät kerkiä omia oikeita töitä tekemään. Jatkuva valittaminen tuntuu aina kuntavaalien läheisyydessä suorastaan törkeästä tavalta nostattaa omaa kannatusta vihjailemalla pelkkien valitusten perusteella.
.
Aloitetaanko reilu peli sillä, että valittajat kertoisivat nimensä valituksia tehdessä?
Olisi helpompi tarttua ongelmiin, jos tietäisi mikä ongelma on. Pelkät huhupuheet ei ole niitä.
.
Onko tässä jo ajojahdin makua viranhaltijoita kohtaan? Onhan Suonenjoen kaupungilla menny liian hyvin. Talous kunnossa ja toiminnat kunnossa. Ei ole entistä meininkiä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini