Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:446702 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Kuntavaaleja valituksella

Torstai 25.3.2021 - Pia P


Politiikassa on monenlaisia tapoja toimia. Osa kuntapolitiikoista haluaa yhteistä hyvää ja kokee onnistumisen iloa kun saa hyviä asioita läpi tai pystyy estämään turhia tai kalliita asioita toteutumasta. 
Harvemmin hyvät asiat kuuluvat kauas ja eikä ne niin kiinnosta kuntalaisia.
.
Mutta jos onkin joku epämääräinen ja keskeneräinen asia, siitäpä onkin kiva keskustella, esimerkiksi Facebookin puskaradio - ryhmässä.
Suonenjoella puskaradiossa kuohutti AVIlle (aluehallintovirasto) tehty valitus. Joidenkin - jopa muutaman valtuutetun- mielestä nimetön valitus oli selvä merkki, että Suonenjoen kaikki asiat ovat vanhustenhoitoa myöten pielessä kun AVI tutkii.
.
AVI :lle tehty valitus oli kertomus monenlaisia huhupuheita, tapahtumia ilman henkilöitä, aikaa ja paikkaa, henkilöön meneviä suorastaan kunnianloukkaustason valheita jne. Olipa siinä jopa ratsastettu kuolemantapauksilla.
.
Yleensä on tapana vastata kyselyyn ja vasta sen jälkeen AVI tekee omat johtopäätökset
On surullista, jos politiikan teko on epämääräisiä valituksia moneen eri instanssiin, kyselyitä, poliisitutkintoja jne. Kaupungin virkahenkilöiden työaikaa menee selvitellessä asioista. Työntekijät väsyvät eivätkä ehdi tekemään omia töitä. Valituksiin on vastattava tarkasti ja avuksi on palkattava lakihenkilöitä. Kaiken tämän maksaa kuntalainen. 
.
Tehty valitus ei ole merkki kaupungin, viranhaltijoiden tai työntekijöiden ”epäselvyyksistä” tai ”lakia noudattamattomuudesta”.  Valitus on kuntalaisen lakisääteinen oikeus, mutta vasta lopputulos kertoo jotakin. 
.
Suonenjoen kaupungin julkisista asiakirjoista voi katsoa onko oikeasti säästetty vai panostettu. Hallintosäännöistä näkee kuka päättää mistäkin. Talouden toteumasta näkee, että vanhuspuolella tehostetun palveluasumisen paikkoja on lisätty eikä laitoshoitoa ole purettu. Henkilöstöraportista taas näkee valituksessa mainitun vuoden 2011 lopussa oli sosiaalipuolella 129 ja vuoden 2020 lopussa 144 työntekijää. Sosiaalipuolella on työntekijöiden lisäystä 15 henkilöä. Ja näistä valitetaan AVI:in?
.
Tulen selvittämään paljonko lakipalveluiden lasku on tässä esimerkki tapauksessa, sen jälkeen kuntalaiset voivat miettiä minkälaista politiikan tekoa Suonenjoella halutaan jatkossa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini