Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:700310 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

hys hys

Sunnuntai 30.9.2012


Viisi asiaa, mistä Suomessa EI puhuta:

1. Kuntauudistus

Ollaan tekemässä jotain - eikä tiedetä mitä. Kokoomus on luvannut, että jäljelle jää 100 kuntaa. Keskustella pitäisi, mutta kukaan ei tiedä mistä. Kaikki auki. Uusi termi on lanseerattu: "Vahvat hartiat". Ainakin täällä Savossa Kuopiolla on hyvin luihut hartiat.

Voisiko meille julkaista kuntavaalien ajaksi piilotellut suunnitelmat?

2. Suomen tasapuolinen Kuntauudistus

Suomessa on esim. 246, 575, 352 asukkaan kuntia, joita ei olla pakkoliittämässä. Ahvenenmaalla on 15 kuntaa ja yksi kaupunki,

Suuri kuntauudistus koskee vain manner-Suomea!

3. EU-sopimuksen rikkominen.

Kaikki takuut, vakuut ja lainat toisille EU-maille on vastoin EU -perussopimusta. Jos ei edes tästä ole pidetty kiinni, niin pidettänkö mistään muustakaan. Nyt tai jatkossa? Suomi on luotettava maa ja mallioppilaana tekee jopa tekee itselle hyvin huonoja sopimuksia, mutta onko EU- luotettava sopimuskumppani?

4. Ay- vaalituet

Ammattiliitot jakavat näissäkin vaaleissa rahaa pääasiassa SDP.n ja Vasemmistoliiton ehdokkaille.

Suomalaiset osallistuivat PÖÖ- kamppanjaan, kun maksoivat ammattiliiton jäsenmaksuja -vaikka harva kannatti Häntä äänestystuloksen mukaan.

Onko oikein, että ammattiliitot jakavat puoluetukea ja  rahaa vain joillekin ehdokkaille? Voisiko ammattiliitto olla puolueeton ja tasapuolinen? Voisiko tätä "maan tapa" rahanjakoa tutkia? Ja voisiko lopettaa tälläiset piilopuoluetuet?

5. Hys hys- salaisuus

Nyt liikkuu raha. Erilaiset säätiöt, eturyhmät, järjestöt yms. jakavat rahaa ehdokkaille, jotka ajavat heidän etujaan. Ja läpimenneet päättäjät kiittävät tukijoita: sopivia kaavapäätöksi, järjestämällä, että tukija voittaa urakan, hankinnan tai kilpailun...

Kielen päällä pyörii sana... Lahjonta...

Ja jos tästä joku  vetää suomalaisen perunan nenään, niin osuiko arkaan paikkaa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini