Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:692641 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Sopuisa Suonenjoki

Tiistai 2.10.2012 klo 11.16 - Pia P


Tulevaan Suonenjoen kaupunginvaltuustoon on toivuttu, että se pysyisi sopuisana. Tähän asti valtuusto ja hallitus on sopuisasta päättänyt kaupungin asioista.

Avataan vähän tätä sopuisaa päätöksen tekoa:

- On helppo olla sopuisa kun jakaa hyvää.On ollut mukava jakaa rahaa velaksikin. Suonenjoki on ajettu  kriisikunnan partaalle. Nyt loppui rahat ja samalla mielenkiinto luottamustoimiin.

- Päätöksen teon vaikeus. Jäteveden puhdistamo on toiminut jo vuosia rahalla, kun on maksettu lisäaikakorvauksia ja hätähätäkorjauksia. Uusi puhdistamo olisi pitänyt rakentaa kymmenen vuotta sitten. On paljon sopuisanpaa vetkutella ja lykätä tärkeitä päätöksiä.Nyt on menossa kalliit pakkopakko- teot.

- Päätökset ovat olleet hyviä ja ehdottomia. Ensin ollaan pakkopakko- päätös tehty ja sitten sopuisasti vaihdettu uuteen. Tämä sopuisa menettely ei ole lisänyt kaupungin mainetta luotettava sopimuskumppanina. Jos tehdään päätös, vaikka se pakkopakko, niin kannattaisi pysyä siinä. Ehkäpä se päättäjien maine luotettavana kasvaisi siinä.

- On sopuisaa olla päättämässä jotain, mikä vaikuttaa todella hyvälle. Mutta mikä se oikeasti on ja hintakin jäi vähän epäselväksi... Esim. vaikka Savon kuituverkko Oy:lle rahan anto ja sopimuksen teko..

- Päätäjien jääveydet ja sitoumukset. Onhan se sopuisaa kun molemmat puheenjohtajat ovat kaupungin johtavia viranhaltioita. Ja moni muukin sopivasti valvoo päätäjänä omaa työpaikkaansa. Tai on päättämässä lautakunnassa  oman kiinteistön vuokraamisesta kaupungin laskuun.

- Vahvat kaupunginjohtaja ja puheenjohtajat. Kaikki ei taida uskaltaa avata suuta tai olla eri mieltä edes valtuustokokouksissa...

- Vahva ryhmäkuri, joka ulottuu yli puoluerajojen. Aika outoa olla yksityisesti eri mieltä, jos äänestää toisella tavalla päättäjänä.

Mutta mihin se sopuisuus päättyy?

Hallitus leikkasi kuntien valtionosuudet ja pakkoliittää Kuopioon. Harva päättäjä haluaa olla lakkauttamassa omaa kotikuntaansa eikä leikkaminen ja lopettaminen ole kivaa.

Vastuunkantajien kotiintulo aika täyttyi niin, ettei halua olla edes ehdokas.

Ps. Keskustan kansanedustaja kehui Suonenjoella 5.10, miten keskusta on saanut aikaa: uimahallin, palvelut yms. Jos keskusta on vain kaiken hyvän takana, niini kuka ilkimys on tehnyt kaupungille isot velat?

Avainsanat: suonenjoki, päätöksen teko


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini