Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:699723 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Ääntenlaskentaa osa 1

Tiistai 6.11.2012 - Pia P


Vilho Eskelinen oli kertonut maanantai iltapäivänä 29.10 Irja Kasuriselle, että Suonenjoella Perussuomalaisten paikat tippuivat neljästä kolmeen, koska yhden ehdokkaan äänimäärässä oli virhe.

Kasurinen laittoi minulle soittopyynnön tekstiviestillä Vilho Eskeliselle, keskuvaalilautakunnan pj:lle

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Vilho Eskelinen kertoi minulle puhelimessa, että Marko Pentikäiselle on ilmoitettu varsinaisen äänestyspäivän äänimääräksi ehdokasnumeronsa eli 54. Marko Pentikäinen oli saanut ennakkoääniä 9 eli kokonaisäänimäärä Marko Pentikäiselle 63.

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan Eskelisen mukaan virheen aiheutti vaalilautakunnan Veijo Koljonen, joka ilmoitti äänimäärät keskusvaalilautakunnalle.

Eskelisen mukaan pääasia oli, että Perussuomalaisten paikkamäärä tippui neljästä kolmeen ja Perussuomalaiset ovat Suonenjoella neljänneksi suurin puolue eikä toiseksi suurin kuten ensin oli ilmoitettu.

Kysyin, että miksi havaittua virhettä ei ole kerrottu Perussuomalaisten vaaliasiamiehelle tai edes ehdokkaalle, vaan Irja Kasuriselle. Eskelisen mukaan Irja Kasurinen on "hyvä perheystävä". Keskusvaalilautakunnalla ei ollut kuulemma Eskelisen mukaan Perussuomalaisten yhteystietoja.

Ihmettelin, miksi äänestäjämäärää eli annettuja ääniä ei verrata saatuihin ääniin. Siinä olisi nähty ilmoitusvirhe. Eskelisen mukaan olisin voinut soittaa ja jutella Veijo Koljosen kanssa ilmoitusvirheestä.

Pyysin puhelun lopuksi kirjallisen selvityksen keskusvaalilautakunnalta tapahtuneesta ilmoitusvirheestä.

Pyydän vaalilautakunnan ilmoittajan Veijo Koljosen aseman miettimistä kunnallisessa luottamustehtävien hoidossa. Jos ei pysty erottamaan ehdokasnumeroa ehdokkaan äänestystuloksesta, niin onko henkilö kykenevä hoitamaan vastuullisia tehtäviä?

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja syytti Koljosta virheen tekijäksi.

Ja miten ehdokas Veijo Koljonen on ollut ilmoittamassa äänestystulosta keskusvaalilautakunnalle?

Kiitos, on hienoa tulla mukaan Suonenjoen kunnallispolitiikkaan!

Pia Pentikäinen

Suonenjoen Perussuomalaiset ry


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini