Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:710450 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Lapsilisistä...

Tiistai 6.11.2012 klo 16.10 - Pia P


Kokoomusnuorten varapuheenjohtajan kommentit heikomman aineksen tukemisen lopettaminen on saanut kovan keskustelun aikaiseksi.

En ymmärrä miksi älämölö.. Sehän on jo totta tällä hetkellä! Kaikista köyhimmät eli perheet, jotka joutuvat hakemaan toimeentulotukea eivät saa lapsilisää. Lapsilisät katsotaan toimeentulotuessa tuloksi eli käytännössä syödään perheissä.

Vähäkin kun tulotaso nousee ja perhe ei ole enää toimeentulotuen piirissä, niin lapsilisillä saa tehdä mitä haluaa. Yleensä perheen muu tulotaso määrää mihin rahat menevät. Moni hyvin keskiverto perhekin säästää lapsilisät lapselle- vaikka autokouluun, opiskeluun tai muuten hyvän hauskan pitämiseen. Valtio maksaa monenkin lapsen kuukausirahan eli suoraan lapsen tilille rahaa ihan omaa käyttöön lapsilisän muodossa.

Ja turhas ehdotella, että narkkien tai ryyppäävien perheiltä huostaanotettujen lasten vanhempien tukeminen on lopetettava. Lapsi kun lähtee laitos-sijaiskotikierrokselle, niin lapsilisä loppuu saman tien. Ei ne huostaanotettujen lasten vanhemmat juo lapsilisiä.

Perhekoon muuttuessa asumistuki tippuu ja vanhemmat  joutuvat muuttamaan pienenpään asuntoon. Lasten on yleensä mahdoton käydä kotona kun ei ole edes sängylle tilaa. Edellyttäen, että vanhemmat pystyvät parantamaan otetta elämään...

Lasten menettämisen pelko saa jotkut vanhemmat raitistumaan ja topakoitumaan, ei pelko rahan menettämisestä!

Ps. Heti vaalien jälkeen lähti taas euron pelastustalkoisiin 1,4 miljde. Se on enenmän kuin vuosittainen lapsilisäkustannus Suomessa. Se ei tainut  kokoomusnuoria ottaaa päähän, koska raha meni suoraan rikkaille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini