Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:710149 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Saastutus sentään...

Sunnuntai 11.11.2012 klo 11.57 - Pia P


Olen aina ajatellut, että Suomen pelastus on puhdas pohjavesi. Se on jossain vaiheessa kultaakin arvokkaampaa ja jopa sotia tullaan käymään vedestä.

Ilmeisesti olen väärässä.

Jos tavallinen ihminen saastuttaa maata, vaikka moottoriöljyä vuotaa  tai öljysäiliö vuotaa maan pinnalla, niin siitä tulee iso lasku ja rangaistukset. Joskus jopa kohtuuttomat. 200 litraa haihtuvaa polttoöljyä ojassa voi päättyä murheeliseen lopputulokseen, kun viranomaiset laittavat omaisuuden hukkaamiskieltoon ja asian heti julkiseen levitykseen syyllistäen ihmisen.

Saastuneen maan puhdistuksen ja vaihtamisen maksaa vahingon aiheuttaja. No paitsi tietysti Suonenjoella, missä kaupunki spsonssasi yrittäjää hoitamalla työn ja laskun.

Toimivat jätevesiratkaisut eivät riittäneet aikaisemmalla ministerille vaan loppaustoimet tuottivat tuloksen. Kaikki maalla asuvat joutuvat liittymään pakolla jätevesiverkkoon tai ostamalla kalliin muovihökötys puhdistamo-ratkaisun, joka on harvalla toiminut.

Sama ministeri antoi - yllättäen oman perheen rahallisesti hyötymällä osakkeenomistajana- luvat Talvivaaralle.

Huhuu te, jotka olitte Luga- jokea pelastamssa, voisitteko tulla pelastamaan Kainuuta? Onhan Kainuu melkein ulkomailla, onhan se niin kaukanakin Helsingistä. Pitäisikö jonkun muun maa tulla pelastamaan Suomea?

Tikulla silmääni...

Nyt olisi aika ratkaista ja lopetaa tämä pelleily! ELY- keskuksen päättäjien sidokset julki ja voisiko herra ympäristöministeri tehdä ratkaisun - vai ihan oikeasti päätösvalta asiassa on taas jollakin muulla?

Eihän Suomessa määrää raha, osakkeiden tuotto omistajille, lahjavirat, suojatyöpaikat yms.? Eihän?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini