Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:262473 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Syylliset vanhemmat

Torstai 21.3.2013 klo 11:18 - Pia P


Viime aikoina kansan paheksuva katse on siirtynyt vanhempiin, jotka pitävät aina  lapsiaan päivähoidossa, jopa kesäloma-aikana.

Hesarin pääkirjoituksessa vedottiin tutkimukseen, jossa Lohjan lapsista on 10 % koko vuoden hoidossa. Perussuomalaisten valtuutettu Lohjalta kertoo, että oikeasti Lohjalla on heinäkuussa 10 lasta hoidossa. Hieno tutkimus - mitäs väliä jos lkm ja % -menee sekaisin?

Kesäajan päivähoito on erilaista. Lapsia kootaan päivystäviin hoitopaikkoihin. Hoidossa on vieraat lapset yhdessä vieraiden hoitajien kanssa vieraassa paikassa. Moni vanhenpi tekee kaikkensa, ettei joudu laittamaan lastansa tälläiseen heittopussi -sijaisjärjestelyn sijaispaikkaan.

Kunnat yrittävät parhaansa tehdä, että hoitajien lomat pyörivat ja päiväkoditkin pitäisi edes kerran vuodessa suursiivota (esim. lattian vahaus ja ikkunan pesu) ja samalla lapset tulisivat hoidettua.

Mutta ketä nämä "kurjat vanhemmat" ovat, ketkä tuovat lapset hoitoon heinäkuussa tai edes koko kesäaikana?

- Vanhempia, joilla ei ole lomaoikeutta. Esim työsuhde alkanut keväällä.

- Vanhempia, jotka opiskelevat ja joiden on tienattava rahaa kesän aikana tai pakollinen harjoittelujakso on kesän aikana

- Pätkätyöläiset. Työtä on pakko ottaa silloin kun sitä saa, esim. toisen kesäloman aikana. Pätkätyöläisten lomaoikeus maksetaan rahalla joka jakson lopulla. Ja uusi työ on otettava vastaan kun sitä tarjotaan. Hyvin yleistä ravintola-alalla tai hoitotyössä.

- Lastensuojelulliset tai muuten tuen tarpeessa olevat perheet.Vanhempi voi olla masentunut, sairas tms. ja lapsen etu voi olla parenpi olla hoidossa kuin kotona. Kunnalle hyvin paljon halvenpi ratkaisu kuin sijoitukset tms.

- Ja ajatelkaa, vanhempien loma voi olla jopa kesäkuussa tai elokuussa. Ei kaikki voi pitää lomia heinäkuussa juhannuksen jälkeen!

- Vähäinen joukko on myös vanhempia, jotka vievät oikeasti lapsen tarhaan kesälomallaan. Mielestäni lapsen paras paikka on silloin hoidossa kun vanhempansa luona, joka ei halua tai jaksa lastansa hoitaa. Toivottavasti tälläiset perheet osaavat hakea ja saavat muutakin apua.

Ensin Suomeen saatiin päivähoito-oikeus, melkeinpä pakko, koska kotihoitoa tuetaan niin vähän rahallisesti. Ja nyt syyllistetään vanhempia, jotka joutuvat sitä käyttämään!

Hallituksen suosikkikohteet, keneltä leikataan ja ketä syyllistetään:: lapsiperheet, vanhukset, sairaat ja opiskelijat! Hesari tukee pääkirjoituksilla tätä linjaa,

Siinäpä ne kohteet, kun budjettiriihi julkistetaan!

Avainsanat: subjektiivinen päivähoito-oikeus, kesäloma, syyllistäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini