Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:685824 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Kolme valtuustoaloitetta

Tiistai 21.5.2013 - Pia P


SUONENJOEN KAUPUNGIN VALTUUSTOLLE 20.5.2013

1. VALTUUSTOALOITE

Valtuutettujen kokouspalkkioiden sopeuttaminen

Perussuomalaisten Suonenjoen valtuustoryhmä on huolissaan Suonenjoen kaupungin taloudenhoidosta. Suonenjoen kaupunki on nimetty kriisikuntien joukkoon valtakunnallisessa vertailussa.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä päättäjien pitää näyttää esimerkkiä vaatiessa säästöjä eri hallintoaloilta.

Suonenjoen Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen kokouspalkkioita ja puheenjohtajiston palkkioita lasketaan 10 prosenttia mahdollisemman pian osana kaupungin taloustilanteen kohentamiseksi.

2. VALTUUSTOALOITE

Katuvalojen kesäyökäyttö

Perussuomalaisten Suonenjoen valtuustoryhmä kiinittää huomion katuvalojen kesäkäyttöön. Suonenjoella kesäyöt ovat valoisia ja siten Perussuomalaisten mielestä kesäöinä ei tarvitse käyttää katuvaloja.

Katuvalaistuksen käyttö turhaan on kallista kaupungille ja rasittaa luontoa turhan energian kulutuksen ja lamppujen uusimisen tarpeen takia.

Suonenjoen Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että tekninen lautakunta ja/tai -osasto käy läpi mahdollisemmen pian Suonenjoen katuvalojen kesäyökäytön ja tekee toimenpiteet pian.

3. VALTUUSTOALOITE

Lähiruoka Suonenjoen kaupungin ruokapalveluissa

Perussuomalaisten Suonenjoen valtuustoryhmä kiinittää huomiota lähiruuan ja tuoreruuan - marjojen ja hedelmien- väheiseen käyttöön Suonenjoen ruokapalveluissa.

Suonenjoen kaupungin imago on mansikka. Mansikkamme tunnetaan maailmalla, mutta emme käytä sitä oman kaupungimme ruokapalveluissa. Esimerkiksi päiväkodista kerrottiin, että tuoreita mansikoita ei ole ollut edes joka vuosi tarjolla.

Suonenjoen kaupungin strategiassa on maininta lähiruuan käytöstä. Helpoiten sitä voidaan lisätä tuorelähiruuan käytöllä.

Ruokalistaa voidaan muuttaa sesongin mukaan sopeutuvaksi ja ostamalla paikallisilta tuottajilta. Kilpailutuslaki ei koske pieniä eriä.

Kustannuksia tuorelähiruuan käyttö sesongin mukaan ei lisää, koska sesonkina marjat ovat edullisimmillaan. Lyhyt kuljetusmatka on edullinen.

Suomalainen marja on hyvänmakuinen, puhdas ja turvallinen käyttää tuoreena.

Suonenjoen Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että Suonenjoen kaupunki alkaa käyttämään oman paikkakunnan tuoreita mansikoita, herukoita, vadelmia ja luonnon marjoja sesongin mukaan joukkoruokailussa.

Suonenjoen kaupunki pitää ohjeistaa kaupungin ostopalveluruokailutuottajia ja muita sopimuskumppaneita käyttämään tuorelähiruokaa sesongin mukaan.

SUONENJOEN PERUSSUOMALAISTEN VALTUUSTORYHMÄ


Avainsanat: suonenjoki, valtuustoaloite, lähiruoka, sopeuttaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini