Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:709171 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Menoja ja touhuja...

Tiistai 22.10.2013 klo 8.30 - Pia P


Viime viikkops_naiset_kuva_kikepia.jpg, vk 42, oli monenlaisen tapahtuman viikko.

Keskiviikkoiltana oli Helsingin kaupungin vastaanotolla. Se oli kutsutilaisuus BSSC - kokoukseen osallistujille. Torstaina ja perjaintaina kokoukseen osallistui yli 200 henkilöä, kuudesta eri Itämeren maasta. Puhekielenä oli englanti. Olin ainoa pohjoissavolainen politiikko ja ainoa Perussuomalainen siellä. HIeno kokous!

Perjantaina myöhään - eri vaiheiden kautta - pääsin omalla työmaalle eli messuille mukaan  Turkuun. Turussa oli "Osaava nainen" - messut ja PerusNaiset olivat siellä mukana koko viikonlopun.

Reissujen parasta antia on ihmiset ja heidän tarinansa. Olen nyt yli kaksi vuotta kiertänyt aatteen parissa ympäri Suomea ja olen kuullut ja nähnyt paljon.Tavallaan se on raskasta, mutta usko ja toivo siihen, että puolueemme voi olla hallituksessa antaa voimaa työhön. Pakko uskoa muutokseen, näin ei voida jatkaa - Suomalaisilla ei ole hyvä olla.

Minulla on PerusNaisten - logo työulkotakissa ja paidassa. Junamatkoilla, taksissa, lääkäriodotuksessa, kassajonoissa ja mitä ihmeellisemmissä paikoissa ihmiset kertovat mielipiteitään, kokemuksiaan, murheitaan ja elämäntarinoita. Minulle soitetaan ja läheteään sähköpostia. Onneksi - kiitos niistä ja tästä.

Tiedosta puheenollen; tietävätkö hallituspuolueiden kunnalliset päättäjät, että Sote - uudistuksessa (terveyspalvelut eli lääkäri yms) viedään päätösvalta alle 20 000 asukkaan kunnilta. Reilu peli, että vain  keskuskaupungit saavat päättää missä palveluita on, mutta reunakunnat maksavat ne? Kuka luulee, että päätökset ovat tasapuolisia, jos ei oteta edes päätöksentekoon mukaan pikkukuntia?

Meillä Suonenjoella keskustellaan lääkärin ilta- ja yöpäivästyksen jatkumisesta. Sote - uudistuksen mukaan meillä ei riitä taso, pitää olla jatkuva röntgen ja labrapalvelut. Niitähän ei ole Suonenjoella yöllä eli se siitä päivystyksestä... Tulevaisuudessa istumme Kuopiossa päivystyksessä yön ja tulemma aamulla takaisin Suonenjoella lääkäriin. Kunnes sekin loppuu täältä.

Monella isolla paikkakunnalla ei oteta enää päivystykseen  poskiontelutulehduksia, lasten korvatulehduksia tms. Ohjataan, että menkää yksityiselle tai katotaan joskus sitten... Miksi meillä on yhä enemmän maksava terveydenhuolto, jos sinne ei pääse tai saa hoitoa? Tai diagnoosi on heti ovella, että kunnossa olet.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini