Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:711483 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Suonenjoen sosiaalilautakunnan jäsenen ero

Keskiviikko 27.11.2013 klo 15.51


Suonenjoen valtuustossa 25.11.2013 käytiin omituinen näytelmä. Sosiaalilautakunnan jäsen pyysi eroa vedoten kuntalain  "tai muun syyn takia" - kohtaan. Eron luottamustehtävästä voi anotessaan saada  paikkakunnalta muuton takia, iän takia, oltuaan pitkään luottamustehtävässään tai muusta syystä.

Kuntavaaliehdokas täyttää suostumuskaavakkeen ehdokkuudestaansa. Koen, että valtuustoon haluavat ja sinne pääsevät ovat tarkan harkinnan tuloksena politiikassa mukana olevia ihmisiä. Lautakuntiin pyydetään ja valitaan ihmisiä eri syistä. Varsinkin ensikertalaista ja varsinkin sellaista, joka ottaa pestinsä tosissaan voi yllättää tehtävän sitovuus, rankkuus ja aikaavieväisyys. Onhan siellä niitäkin, jotka vain olevat fyysisesti läsnä - valitettavasti.

Kaupunginhallitus ehdotti eron myöntämistä, mutta keskustalainen valtuutettu piti etukäteen kirjoitun  puheen, että pikkuvastoin käymisen takia ei saa lopettaa vaan esitti, että eroa ei myönnetä. Asia meni äänestykseen toisen keskustalaisen kannatettua sitä. Äänestytulos oli erolle kyllä 15, ei 4 ja tyhjiä 8. Pikku vastoinkäyminen =  lain rikkominen, kaksi valitusta aville, oikeusasiamiehelle  ja otto-oikeudella uudelleen päätettäväksi?

Muissa puolueissa päätä pyöritelttin ja ihmeteltiin keskustalaisten käyttätymistä.

Ymmärrän, että se oli piikki minulle. Olin julkisesti arvostellut sosiaalilautakunnan laittoman päätöksen tekoa ja varsinkin sitä, ettei kukaan edes  ymmärtänyt, että tehtiin laittomia päätöksiä. Lautakunnan puheenjohtaja on kertonut julkisesti- lehtihaastattelussa ja valtuuston kyselytunnilla-, ettei ymmärrä näistä mitään. Vaikka on ollut monta vuotta ko. lautakunnan puheenjohtaja?

Olisiko edelleen koulutuksen paikka sosiaalilautakunnalla, jos ei muuta ymmärretä tehdä?

Jos asiasta arvostelun lopputulos on, että näpäytyksenä ? eron halunutta ei haluta päästää pois lautakunnasta, niin onko  virheiden tekijän vastuu ymmärretty oikein? Virheitä voidaan korjata ja niistä pitää oppia - mutta ei kai sentään kostaa niihin puuttuville?

Onko puolueilla muutenkin tapana pakottaa ihmisiä politiikkaan ja olemaan siellä? Aika moni valtuutettu on sanonut, että olisi jo halunut lopettaa, mutta ei saanut. Onko tämän hyvää politiikan tekoa? Pakolla?

Tämä on viimeinen kirjoitukseni tästä aiheesta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini