Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:702809 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Puheita ja suunnitelmia

Torstai 2.1.2014 klo 14.08 - Pia P


Hyvää uutta vuotta armaat lukijani!

Pääministeri kertoi uuden vuoden puheessa kuinka ihmiset eivät halua ohjeistusta ja valvontaa yms. valtiolta. Siksipä kokoomus ajaa autojen ajovalvontalaitteistoa -sateliittivalvontaa. Tarkoituksena ei ole suinkaan parantaa, halventaa, yksinkertaistaa tms. Tarkoituksena on, että muutama yhtiö pääsee välistä vetäjäksi verojen keräyksessä. Eli nyt verot on kerätty auton ostohinnassa, polttoaineveroissa ja käyttömaksuissa, niin nyt halutaan sinne väliin muutama yritys vetämään omaan pussiin rahaa. Yllättäen Ollila voi suositella heitä kuunneltuaan ko. yrityksiä. Suunnitteilla on mahtava ja kallis valvonta- ja tiedonkeräysorganisaatio.

Pääministerin mukaan kolmannen sektorin eli vapaaehtoistoimijat pitää kytkeä mukaan yhteiskunnan toimintaa. Eikös nyt pitänyt tehdä se SOTE -uudistus? Kuntarakennemuutos? Eikä näperrellä yhdistysten kanssa? Vai lopetetaanko koko julkinen terveyspuoli ja vaikka SPR:n vapaaehtoiset alkavat hoitamaan sairaat?

SOTE -uudistuksessa halutaan romuttaa toimiva perusterveydenhuolto keskittämällä  kaikki isojen kaupunkien sisälle, tyhjentäen viereiset maaseutukaupungit ja -kylät. Tässäkin on tarkoitus avata eli vapauttaa markkinat yksityiselle terveysbisnekselle. Onhan se kiva käydä kurkkuaan näyttämässä 50 km päässä yksityislääkäriasemalla tietäen, että lääkäri ei maksa kuin miniverot verojärjestelyjen takia ja yrityksen voitot piilotellan veroparatiiseihin. Pikkusairaalat saadaan myytyä yksityispuolelle ja sitten pääsevät -ne, joilla on rahaa- sinne takaisin hoitoon.

Millonkohan Suomen kansa hoksaa, että mitä kokoomus sanoo, niin juuri vastakkaista tapahtuu?

Demarit ilakoivat heidän harmaan talouden torjunnan voitosta. Julkinen verohäpeä -lista. Kukaan ei ole heille kertonut, että sellainen on jo käytössä. Usein tarjouksiin pitää littää tuore verovelkatodistus, kauppakumppanilta voi sellaista pyytää eli se on jo niille ketä sitä tarvitsee julkista eli olemassa olevaa tietoa. Jopa eu- tukihakemuksiin menee sähköisesti verovelkatodistus mukaan verottajalta. Verovelkaa voi tulla hyvinkin helposti kun maksuajat ovat pidentyneet ja luottotappiot kasvavat. Vaikka yritys itse voi hoitaa asiat ja toimia kunniallisesti, niin toisen yrityksen ja asiakkaan takia voi veromaksukyky ehtyä.

Ja ne huijarit yms. eivät maksa veroja eli ei niillä voi olla verovelkaa! Paremmat huijarit käyttävät verosuunnittelijaa, etteivät maksa ollenkaan tai hyvin vähän veroja Suomeen.

Jospa yksinkertaisimme verotusta? Kaikki tulo - pääoma ja palkka- samalle viivalle? Alle 800 e/kk tuloja, etuuksia yms. ei verotettaisi ollenkaan? Veroihin vaikka se 800 e/kk kynnys eli vasta sen jälkeen verotettaisiin? Tällä tavalle heti kuntien toimeentuloasiakkuudet vähentyisi.Nyt otetaan veroa perustyöttömyysrahasta 20%, jotta se voidaan maksaa toimeentulotukena takaisin? Ah, niin byrokraattista ja ihanan virkakoneistotyöllistävää. Siis demarien mieleen...

Jospa perustulo käännetään perusveroksi. Vasemisto haluaa kaikille rahaa (perustulo), vaikka maksajasta ei ole tietoa, niin voitaisiin miettiä, että jospa alle 800e/kk tuloista/tuista ei tarvitse maksaa veroja. Liian helppoa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini