Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697898 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Jee, loma!

Perjantai 18.7.2014 - Pia P


Koko Suomi menee sekaisin kesäkuukausien ajaksi. Ensin puhutaan lomasuunnitelmista. Työpaikoille tulee kesäsijaisia, jotka ei tunnetusti osaa eikä tiedä mitään -olisikohan se oikeasti perehdyttäjän vika? Mutta on se niin ihanan helppoa syytellä kesäsijaisia ihan kaikista mokista ja virheistä.

Kesäkuukausina kunnan ei tarvitse hoitaa lakisääteisiä velvoitteita kuin vähäsen. Terveyskeskukset ovat kiinni, aikoja ei saa vaikka se olisi auki. Uusia vaivoja ei kannata alkaa sairastaa kesällä, koska ei pääse hoitoon, tutkimuksiin tms. Vanhoja vaivoja hoidetaan vielä vähemman, hoito tapahtuu toukokuun alussa ja elokuun lopussa - jos on kesäruuhka edes keretty purkaa. Hammaslääkäri ajat ovat kohta jo ensi vuoden puolella.

Päiväkoteja suljetaan ja vanhemmat suunnilleen pakotetaan ottamaan juuri samaan aikaan lomansa. Jos lomaa ei ole, niin kenties isovanhemmat, kummit tai naapurit voivat hoitaa kunnan lakisääteisen lastenhoitopalvelun kesän aikana. Painostus joissakin kunnissa on kova.

Virastosta ei löydy ketään kuka tietäisi mitään. Sinne lähetetty posti kuitataan saaduksi syyskuussa...

Sairaala osastoja suljetaan, potilaita kärrätään ympäri maakuntaa.

Sitten lomaillaan. lapset kitisee kuumassa autossa, suku on edelleen kauhiaa, visa vinkuu ja silti on monta suunniteltua asiaa tekemättä tai paikkaa käymättä. Ressihän siitä pukkaa. Osa viettää lomansa omasta mielestään hyvässä seurassa kuningas alkoholin kanssa. Ei siinä mitään, jos perhe ei jää toiseksi.

On liian kuuma, on liian sateista. Vesi on kylmää ja märkää. On itukoita, paarmoja ja muita önniäisiä. Ja se kellari edelleen siivoamatta.

Työpaikoille päästyään pitää kehua miten monta paikkaa tuli kierrettyä, kesäteatterit ja oopperajuhlat. Lapsen pitää mennä kouluun käsi täynnä rannekkeita todistaakseen miten monta härvelipaikkaa, teemapuistoa, vesihuvipuistoa jne on tullut koluttua.

Loppulasku tulee visalaskuna. Oliko kiva kesäloma?

Entäs jos ei ole kesälomaa? Entäs jo ei ole kesälomaa kun ei ole töitäkään - on "lomalla" koko ajan? Entäs jos ei ole rahaa? Entäs jos ei ole terveyttä lähteä mihinkään? Entäs jos ei kiinnosta kesälomatouhut?

Rantauiminen on ilmaista, jos sinne pääsee jotenkin. Kaupasta voi ostaa jäätelöä. Kahvia voi ottaa termariin. Kesä- Suomessa voi istua torilla, laiturilla, metsässä, parkkipaikan reunalla tai vaikka parvekkeella tai edes avoinaisen ikkunan äärellä.

Nautitaan lämpöisistä ja valoisista päivistä. Vähempi onkin enempi.

Jos joku kysyy kesälomavietostasi, sano, ettet tehny mitään. Ja mukavaa oli.

Hyvää kesää - oli lomaa tai ei : )


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini