Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:686129 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Joo, ai mitä?

Perjantai 11.7.2014 - Pia P


Vääpeli Körmy elokuvassa oli kohtaus, jossa päättäjät tulivat kokouksesta ja ihmettelivät mitä tuli sovittua ja harmiteltiin, ettei tullut edes sopimuksesta kopiota mukaan lukemista varten.. Sadepäivän iloksi katsottu elokuva nauratti hetken kunnes tajusin, että se on suoraan tästä päivästä. Kehysriihen jälkeen piti vasemmiston silloiselle ministerille kertoa, mikä meni väärin ja miten sitä voisi muuttaa. Nyt  RKP:n ministeri ei ollut ymmärtänyt mitä tuli sovittua, ennen kuin yksityisen puolen terveysfirmat kertoivat etteivät he hyödy tarpeeksi tästä mallista. Onneksi ? löytyi ministeritasosta joku sijoittajien suulla puhumaan.

Isommassa mittakaavassa oli täti tiukan ja hänen saaman nyökkäyksen aiheuttama sopimus. Kaikki suomalaiset eivät ole vieläkään ymmärtänyt miten kallis kusetus oli vakuustakuus lavastettuineen valokuvineen Suomelle oli. SDP tiesi ja sai sillä ostettua selityksen vaalikampanjoinnin jälkeiselle takinkäännölle.

Politiikassa puhutaan julkisesti toreilla ja turuilla vaikka mitä ja äänestettän toisin. Tai oman ryhmän enemmistö äänestää toisin eli häviää jo omalle ryhmälle. Mitä merkitystä on äänestää henkilöä hänen mielipiteiden takia jos puolueen kanta on toinen?

Joka puolueessa on tälläisiä henkilöitä, jotka profiloituvat puolueen virallista kantaa vastaan. Rumin esimerkki on keskusta -  EU -vaaleissa ehdokkaista löytyivät ääripäät mielipiteissä, mutta samaan pottiin äänet meni ja samassa maataloustukia vastustavassa ja liittovaltiokehitystä ajavassa ryhmässä he nyt ovat. Reilu peli?Luultiin äänestävän tätä, mutta saatiinkin tota.

Mitäpä tässä voi toivoa? Toivon, että politiikot lukevat ja jopa ymmärtävät mitä sopivat. Toivon, että äänestäjät miettivät itse mitä ne oikeasti haluavat ja äänestävät sen mukaan. Nähtäisiin mielikuvien, mainostoimistojen ja vaalirahoittajien luovan utu- ja sumustusverhon läpi

Avainsanat: politiikka, äänestys, sopimus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini