Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:700299 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Halpaa juustoa...

Perjantai 15.8.2014 klo 19.03 - Pia P


Onko nyt niin, että maailman on saatava sota aikaiseksi, että päästään tästä talouskurimuksesta?  EU on saanut rauhan nobelin, joka tuntuu nyt irvokkaalta. EU on härkkinyt ja nyt saamme kärsiä vastapakotteista. Suomen pääministeri oli hyvin ylimielinen aluksi ja ilmoitti, ettei pakotteet ja vastapakotteet  vaikuta Suomeen. Kyllähän se vaikutti ja on viimeinen isku Suomen taloudelle.

Onko nyt niin, että vain joidenkin rahanahneuden takia EU on viety siihen pisteeseen, että pakko saada sota aikaiseksi? Sodan aikana rikkaat vielä rikastuu, päästään eroon joutoväestä ja sotateollisuus voi hyvin. Sodan aikana saataisiin moni poikkeuslaki runnottua läpi, esim demokratiaa ja kansalaisten oikeuksia pystyttäisiin rajoittamaan paljon.

Sodan jälkeen talouskasvu alkaa taas ja EU olisi taas talousveturi.

Sydämeni itkee verta päättäjien typeryyden takia. Eihän tämä voi olla suunnitelma? Siksikö on pakko päästä NATOon, että pääsemme taas kokeilemaan voimia Venäjän kanssa?

Suomessa ihmiset hamstraavat vastapakotteiden takia Suomeen takaisin tulleita venäjän vientituotteita. Riemuitsemme kun jossakin päin soditaan kun sen takia saamme parin viikon ajan halpaa juustoa.

Kun vienti ei vedä, niin tuottajahinnat laskevat ja sen takia alkutuotanto loppuu Suomesta kannattamattomana. Ja tarjonnan pienentyessä, alkavat taas hinnat nousevat entistä korkeammalle.

Ylpeydellä ajamme Suomen maatalouden loppuun siis oman maamme omavaraisuuden. Rahamme ei riitä nyt hullun hommaan eli tuontienergian maksuun -kun Suomessakin on paljon käyttämätöntä bioenergiaa - ja nyt ajamme itse konkurssiin Suomen maatalouden. Ruuan maailmanmarkkinahinnat nousevat sitä mukaan kun tuottajat vähenevät ja ostajakunta isonee.

Ihmisten ahneus on rajaton, olemme antaneelle sille jo EU:n myötä koko käden. Valtiot eli kansalaiset maksavat sijoittajien kupruja. Kapitalistinen porvarivetoinen yhteiskunta käyttää sosialismia omaan hyötyyn, voitot itselle ja tappiot kansalaisille -ihan sosialisten suurella tuella. Voisimmeko tukea ihmistä eikä keinotekoisesti pönkittää lopulta sortuvia rakenteita. Kuulemma jotkut pankit ovat jo niin isoja, ettei nittä voi antaa kaatua. Ei ole ihme, että vanhempaa kokoomusväkeäkin hirvittää tämä meno.

Voisimmeko astua pari askelta taaksepäin? Ihan lasten henkien ja heidän tulevaisuuden takia?

Ps. Kirjoitin kolme kertaa Suonenjoki juttua ja aina se onnistui hävitämään. Eli ei ollut vielä sen aika... Juttu muhii vielä.

Rauhallista viikonloppua!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini