Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697772 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Ostettu

Maanantai 12.1.2015 klo 9.29 - pia p


Kuulin Suonenjoen kylillä (virallinen tiedostuspaikka) huhun (virallinen tiedotustapa), että viime kesän mansikkakarnevaaleille oli pitänyt ottaa sähköliittymä. Jonkun viranhaltaijan päätöksellä. Ja hinta on ollut yli 30 000 euroa.

En selvittänyt kuka viranhaltija ja oliko hänellä valtuudet tälläiseen asiaan ja tälläisen summan käyttöön omalla päätöksellä, koska uskon, että viranhaltijat pitävät huolen, etteivät ylitä valtuuksia ja oikeuksia. Sehän olisi virkavirhe.

Mutta asiaa voidaan pohtia kuntalaisten ja kuntapäättäjien kannalta.

Mansikkakarnevvaalit saavat vuosittain Suonenjoen kaupungilta raharahaa 30-40 000 euroa. Tukea on perusteltu kaupungin ainoana tunnettuna tapahtumana ja elinkeinoelämän piristäjänä. Lisäksi tapahtumaa ja sen sisältöä, esim esiintyjämaksuja tukee moni yritys. Markkinapaikatkin ovat kalliita moniin muihin tapahtumiin verrattuna. Karnevaalikulkue on vapaaehtoisten tekemä.

Tapahtuman paska, roska, oksennus ja pullomäärän perusteella tapahtuma on hyvin mieleinen kaljakarsinassa ja puskissa elämästä nautiskelijoille. Osa tapaa siellä kerran vuodessa tuttuja ja sukulaisia. Monelle entiselle suonenjokelaiselle se on hyvä syy käydä Suonenjoellla.

Mansikkakarnevaalit on hyvä kesätapahtuma, mutta onko kaupungin tuettava yhden viikonlopun tapahtumaa tälläisillä summilla, viime vuonna suonenjokelaisten veronmaksajien rahaa noin 60 000 euroa?

Monta vuotta kesätapahtumia työni puolesta kiertäneenä tiedän, että harva kaupunki tukee yhtä tapahtumaa tälläisillä summilla. Ja tiedän, että mansikkakarnevaalit on kuuluisat juomajuhlistaan ei mansikasta.

Samaan aikaan yritetään saada koko kylän käytössä olevaan kokoontumistilaan muutaman tonnin tukea -ei riitä kaupungilta rahaa mitenkään. Samaan aikaan Suonenjoen kotitaloustunnilla ei riitä raha tuohon eikä tuohon- koululaiset keittelevät kohta samanlaista satusoppaa kuin päiväkodin hiekkalaatikolla. Rahaa ei riitä koululaisten kumiin, kyniin ja kirjaston kirjojen hankinnat on minimissä jne

Kaupungin rahat on niin vähissä, että säästötoimenpiteenä vapaajanlautakunta laittoi viime vuonna uimahallin sauna pehvanaluset maksulliseksi. Kun ei ole enää mistä säästää

Mutta onneksi meillä on yksi viikonloppu vuodessa milloin ei olla köyhiä eikä kipeitä ja näytetään muille- Laitetaan haisemaaan rahaa  parissa päivässä yhden opettajan ja lähihoitajan vuosipalkan verran.

Onko oikein?

Kuntapäättäjänä mietin ostolaskujen avaamista. Avoimuus ja läpinäkyvyys on hyvä asia päätöksen teossa. Nythän edes lautakunnan jäsenet saatikka valtuutettut eivät näe viranhaltijoiden ostopäätöksiä. Suonenjoella ei riitä "toimiston väki" ostojen laittamista nettiin kaikille avoimeksi dataksi, mutta toivoisi edes päättäjien saavan tiedon.

Se olisi oikein!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini