Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701378 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Lusikka soppaan...

Perjantai 4.9.2015 - pia P


Somessa on levinyt kuva, jossa hukkunut pikkupoika on rannalla.

Perhe oli ollut kumiveneellä matkalla Turkista Kreikkaan. Kumivene oli kaatunut ja ainoastaan perheen isä säilyi hengissä. Surullinen tarina, joka ei saisi toistua.

Vaikka Suomi ottaisi kaikki tulijat vastaan, niin silti hukkumisia tapahtuu. Emme voi estää niitä, koska tarjoamalla houkuttelevan vaihtoehdon takia lähtijöitä ja siten hukkumisia tulee lisää. Länsimaat ovat korkempaa elintasoa ja se houkuttelee tulijoita, kaikki eivät tule turvapaikan toivossa.

EU:n pitää alkaa noudattamaan omia sopimuksia. Dublin- sopimuksen mukaan turvapaikkahakemukset pitää käsitellä ensimmäisessä maassa. EU voisi tukea nopeutettua käsittelyä rajamaissa. Jos muut EU maat pitäisi sopimuksesta kiinni, niin Suomeen tulisi turvapaikan hakijoita vain venäjän suunnalta. Jos Venäjältä tulisi vaikka miljoona turvapaikan hakijaa ja Suomi laskisi ne läpi Eurooppaan, niin saisiko Suomi kehuja vai vaadittaisiinko Suomea pitämään kiinni sopimuksista ja käsittelemään hakemukset itse ja lisämään rajavalvontaa? 

Tärkeää olisi myös estää rikollisten ylläpitämä turvapaikkahakijoiden salakuljetus. Toiminta on kannattavanpaa kuin mafian perinteiset rikokset. Olisi selvitettävä ketkä kaikki salakuljetuksesta hyötyy. Raha liikkuu hädässä olevilta rikollisille. 

Pakolaisia on liikenteessä Syyrian sodan takia. Kansainvälinen yhteisöt pitäisi ratkoa tilanne ja saada sota loppumaan. Toiset maat käyvät sotkemassa maan hallinnon demokratian nimissä ja hetken ilon jälkeen maa on kaaokessa kun moni ryhmittymä tappelee vallasta - keskenään ja muita vastaan.

Maailmassa on käynnissä noin 40 sotaa ja luonnon katastrofeja on koko ajan. Eurooppa ei pysty kaikkia auttamaan ottamalla kaikki maailman apua tarvitsevat Eurooppaan. Se ei vaan ole mahdollsita- valitettava tosiasia.

Pakolaisasia ei ratkea tai poistu tai häviä ottamalla turvapaikanhakijoita Eurooppaan. Lähtömaiden tilanne pitää saada kuntoon. Apua pitää antaa kriisimaihin.

Olemmeko me vastuullisia ja alamme estämään näitä hukkumiskuolemia ja rikollisten rahoittamista?

Suomi on osasyyllinen näihin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini