Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:190929 kpl

Pikakysely

Joulu- parasta on...

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Koko kylä kotouttaa

Perjantai 16.10.2015 klo 18:41 - Pia P


Suomeen on tullut yli 20 000 turvapaikanhakijaa. Ihmisiä on tullut nopeasti niin paljon, että vastaanottokeskukset pystyvät tarjoamaan kauniista puheista huolimatta vain suojaa ja ruokaa.

Monet vastaanottokeskukset pyörivät vapaaehtoisten turvin ja heiltä ei voida edes odottaa vaativaa kotoutustyötä tehtäväksi. Vapaaehtoistenkin aika menee arjen alkamisen pyrkimiseen.

Poliisilla ei ole voimavaroja ”maan tapojen ja lain kertomiseen.” Asiaa on kuulemma ajateltu. Vastaanottokeskuksissa käy poliisit muissa tarkoituksissa kuin ohjaamassa.

Kotoutustyö kuuluu vastaanottokeskuksille, mutta ihmisten vastuu käytöksestä on ihmisellä itsellään. Miten oppia jos ei kukaan opeta?

Olemme siis tilanteessa, että joillakin paikkakunnilla on iso määrä ihmisiä, joilla ei ole käsitystä miten Suomessa elellään ja ollaan. Meidän on otettava vastaan tarjottu haaste – vaikka ei niin kiinnostaisi. Lapsiemme ja nuortemme vuoksi. Ja naistemme vuoksi. Ja turvapaikanhakijoiden vuoksi.

Koko kylä kotouttaa” – ajatuksena on, että me aikuiset puutumme rohkeasti, jos näemme sellaista mikä ei ole oikein.

Jos kantasuomalaiset huutelevat, nimittelevät, lähentelevät tms turvapaikanhakijoita, niin sanomme rohkeasti, että lopeta – tutuille ja vieraille.

Jos turvapaikanhakijat hakijat nimittelevät, huutelevat, lähentelevät tms, nin sanomme rohkeasti, että lopeta – tutuille ja vieraille.

Menemme väliin tai seisomme vieressä. Pidämme huolen toisistamme. Kutsumme poliisin tarvittaessa. Sanomme ääneen, jos joku käyttäytyy huonosti. Puututaan tapahtumiin heti. Huonoon käytökseen puuttuminen tai rikoksen estäminen ei ole rasismia.

Meidän pitää saada liikkua ulkona ja missä vaan tietäen, että koko kylä on turvanamme.

Turvapaikkahakijan on saatava liikkua missä vaan, tietäen, että koko kylä on hänen turvanaan.

Kiitetään ja annetaan kehuja kaikille, kun on aihetta. Onhan kurjaa jos turvapaikkahakijalapsi oppii ensimmäiseksi sanan ”ei”.

Erityisesti meidän pidettävä huoli lapsista ja nuorista.

Meidän pitää suojella heitä ja pidetään huoli, että kaikilla on turvallista. Lasten pitää saada olla lapsia.

Avainsanat: turvapaikanhakijat, kototutus, koko kylä kotouttaa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini