Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695764 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Pikkujoulut

Torstai 3.12.2015 - Pia P


Olin tänään Suonenjoen kehitysvammaisten tuki ry:n päiväseminaarissa ja pikkujouluissa.

Seminaarin aiheet olivat tärkeitä -  ihmisoikeudet kaikille samanarvoisesti ja täysimääräisesti. Tämän pitäisi kaikessa muistaa.

Erilaisissa asumis- ja hoitopaikkojen valinnoissa ratkaisee raha. Tänään sain hyvän muistutuksen siitä, että puhumme ja päätämme esimerkiksi sosiaalilautakunnan kokouksissa ihmisten kodeista. Ei ole kenellekään oikein, että raha eli alin tarjous ratkaisee mistä palvelu ostetaan tai missä ihmiset asuvat. 

Olemassa olevia sopimuksia ei tarvitse kilpailuttaa. Henkilöllä, joka on oikeutettu asumis-, hoito-, hoiva- ja muihin palveluihin, pitää olla mahdollisuus sanoa oma mielipide ja häntä ja hänen omaisiaan pitää kuunnella.

Kamala ajatus, jos mennään siihen, että asumispaikka vaihtuisi vuoden välein ja sanottaisiin, että on sinun paikkasi. Kaikilla on oikeus kotiin tai jos se ei mahdollista, niin kodinomaiseen asumiseen.

Kehitysvammaisilla on oikeus töihin Ja siitä pitää saada palkka. Toivottavasti mahdollisemman moni yritys ottaa töihin erilaisia ihmisiä.

Kehitysvammaisilla on oikeus rakkauteen ja seksiikin. Asumispalveluita pitää olla pariskunnille. Meidän pitää olla kannustavia näissä asioissa ja silti kunnioitettava kehitysvammaisten yksityisyyttä ja koskemattomuutta.

Pikkujouluissani vastapäätäni istui äiti ja poika. Äiti silitteli välillä pojan selkää. Voi kun kaikkia lapsia rakastettaisiin samalla lempeydellä ja hyväksynnällä! 

Lapsistani on jo osa maailmalla, tänään hoksasin (taas) etten muista aina kertoa miten rakkaita he ovat.

Tilaisuudessa palkittiin kaksi yrittäjää, jotka työllistävät kehitysvammaisia. Hienoa ja onneksi olkoon heille.

Aktiivinen yhdistys on hyvä keino tuoda esille askioita ja vaikuttaa päätöksiin.

Kiitos tästä päivästä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini