Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701231 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Avoimuutta ja liitteitä...

Torstai 28.1.2016 klo 16.27 - Pia P


Suonenjoen kaupungin nettisivuilla lukee, että "kaupungin päätöksenteko on julkista. Päätöspöytäkirjat julkaistaan kaupungin nettisivuilla pian kokouksen jälkeen."
Suonenjoella löytyykin netistä etsimisen jälkeen kaikki muut  paitsi tarkastuslautakunnan kokouksen pöytäkirjat. Tarkastuslautakuntaa eikä sen jäseniäkään ei löydy nettisivujen lautakuntien toimielinten luettelosta -se on sentään kunnan toinen lakisääteinen lautakunta vaalilautakunnan lisäksi. Miksi tarkastuslautakunnan kokouksien pöytäkirjoja ei julkisteta netissä ?

Liitteiden julkaiseminen tai niiden säilyttämisen paikan kertomiseen pöytäkirjassa on kaupunginhallitus vastauksessa luvanut kiinnittää huomiota tekemäni kanteluuni eduskunnan oikeusasiamiehelle Suonenjoen kaupungin epätarkasta päätöksen teon kirjaamisesta.

Suonenjoen nettisivuilla ei ole kaikissa pöytäkirjoissa liitteitä mukana. Esimerkiksi 19.1.2016 koulutuslautakunnan kokouksen pöytäkirja on julkistettu 26.1. ja kohdan §10 liite puuttuu.
Ko kokouksen esityslistassa oli merkittävä puute, joka erheyttää myös pöytäkirjan lukijaa, koska sitä ei oltu selvennetty pöytäkirjaan. Väliaikainen laki (voimassa vuoden 2016) korvaa turvapaikkahakijalasten koulukustannuksia kunnalle, ei suinkaa kaikkien valmistavan opiskeluun osallistuvien kuukausittain vaan pelkästään 6-16 vuotiaiden turvapaikkahakijalasten, jotka ovat yhtä jaksoisesti saman kunnan koulussa yli 4 kuukautta. Tämä merkittävä kustannuksiin vaikuttava asia on kuulemma huomioitu Vanhamäki- säätiön ja Suonenjoen kaupungin välisessä sopimuksessa, joka on siis liitteessä (jota ei löydy vielä netistä). Pöytäkirjaan ei ole kirjattu keskusteluja, joten kokouksen ulkopuolisille jää epäselväksi miksi kaupunki yleensä palkkaa kuulemma korvausta vastaan opettajan Vanhamäki -säätiölle, vaikka kaupunki ei ole lain mukaan vastuussa eikä saa korvaustakaan valtiolta yli 16 -vuotiaden turvapaikkahakijoiden opiskelusta.

Olen pyytänyt koulutoimesta ko päätöksen pöytäkirjan kopio-otteen, jotta voin lukea sen. Palaamme asiaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini