Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:699202 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Avustusten jakoa

Torstai 11.2.2016 - Pia P


Moni Suonenjoen yhdistys haki kaupungilta toimintaansa, tapahtumiinsa ja esim vuokrakuluihin avustusta

Suonenjoen kaupungin yhtenä säästötoimenpiteenä on laskettu kaopungille vapaaehtoisia avustusten tukirahoja. Avustusrahat ei ole riitäänyt ennenkää kaikille hakijoille ja nyt vielä vähemmän.

Rahaa jäi vaille esim martat iisakin kokoontumistilojen vuokratilojen kustannuksiin, Sisä-Savon taideseura, Suonenjoki - seura, Sisä-Savon kuulo, Lempyyn kyläseura.

Pöytäkirjan liite päätöksestä: https://mansikka.suonenjoki.fi/d5web/kokous/20161676-11-1

Samassa  kaupunginhallituksen 18.1.2016  kokouksessa missä päätettiin pienentyneistä avustuksista päätettiin myös lähtijöistä Poriin Suomen yrittäjien kunnallisjohdon- seminaariin toukokuussa. Päätöksessä oli kustannuksena 290 € + alv.

Reissuun valittiin Suonenjoen kaupungin puheenjohtajisto eli kolme keskustalaista, yksi demari ja yksi vasemmistolainen sekä kaupunginjohtaja. Siis kuusi henkilöä.

Mitäpä reissu maksaa?

- Seminaari osallistuminen 360 € (sis alv) kertaa 6 hölöä on 2160 €.

- Matka on vähintään kaksi autollista on 360 km x takaisin myös on 720 km x 0,43 €/km on 309,6 € ja kaksi autollista on 620 €. Junaliput on vielä kalliinmat, vaikka suurin osa saakin eläkeläisalennuksen.

- Päivärahat on 6 hölöä ja jokaiselle kaksi päivää on (6 x  40€)x2 on 480 €

- Hotelliyöpyminen on noin 4 huonetta x noin 150 € per huone on 600 €.

Tämän seminaarin kustannus on tässä vaiheessa 3860 € kaupungille. Näitähän ei lue missään vaan tämä omaani arvelua....

- Voihan tähän lisätä "vähäiset edustuskulut", mutta ne saa julki vain pyytämällä laskun tai luottokorttilaskun  jälkikäteen. Kaipa nyt kahvin kanssa konjakki maistuu--- ja ruuan kanssa kentieš ruokaviini, kun kaupunki saa edelleen tarjota alkoholia.

Suonenjoella on elinkeinoyhtiö, joka hoitaa kaupungin elinkeinotoiminnan. Sen lisäksi puheenjohtajisto on vahva elinkeinotyöryhmä, joka hoitaa asioita ja esimerkiksi tekee tälläisiä reissuja.

Olin itse ehdottamassa kaupungin yhdistyksille jakamien tukirahojen pienentämistä. Tukeminen on ei-lakisääteinen asia ja se on kaupungin antamaa ekstraa yhdistyksille. Kun kaupungin taloustilanne on tunnetusti huono ja säästötoimia on tehtävä, niin jotakin on tehtävä. Monen pyhää lehmäkin eli mansikkakarnevaalitkin sai ja tulee saamaan koko ajan pienetyvää avustustusta. Karnetkin voi suunnitella toimintansa itsekannattavaksi ja kaupungin rahoja ei enää riitä sponsorimaan kiitosmatkoja tms.

Olen siis kannattanut avustusrahojen leikkaamista, mutta minusta kaikkien pitäisi olla mukana säästötaloissa. Ei ole oikein, että reissu maksaa monen yhdistyksen hakeman avustuksen verran.

Milloin Suonenjoki alkaa oikeasti säästämään tai tekemään kulukuuria päättäjille?

Suonenjoen Perussuomalaiset ovat tehneet valtuustoaloitteet esim kokouspalkkioiden pienentämisestä ja kaupungin alkoholitarjoamisen kieltämiseksi -ne eivät ole mennyt läpi päättäjillä.

 Oma napa ensin, muilta voi leikata?

ps. Porin kypsemmille aikuisille suunnattu menopaikka on esim viihderavintola Tähtikellari (Isolinnankatu11). Siellä on perjantaina karaoke ja lauantaina orkesteritanssit. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini