Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:702617 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Joulupöhöä

Perjantai 16.12.2016 klo 23.59 - Pia P


Joulun idyllikuva on selkeä.... Heterovanhemmat, pari kilttiä ja hyvin käyttäytyvää mukulaa, isovanhempi ja lahjakasa. Koti on "valkoinen sisustus" tähtityynyineen (no okei, se muoti meni jo...) ja kaapitkin on järjestyksessä.

Mainoksien mukaan lahjoja voi ostaa luotolla ja postimyynnistä... kirkuvan värisiä villapaitoja ja rintaliivejä "herran jestas"- koolle ... puhelin, lärppää, lomamatkaa, kylpylää, leluja joka lähtöön, kinkkua, rosollia ja varsinkin herkkuja.

Joulu on kaikille aisteille, yhdessä olon juhlaa, lähellä, yhtä juhlaa yms mahtavia mainoslauseita..

Joulu on kaupallinen. Joulu vietetään kuten sen kuuluu vietettävän ja sen pitää olla sellainen kun sen pitää olla. Mutta kuka sanoo minkälainen Joulun pitää olla? Onko kaikkien oltava samassa mainoksien muotissa ja ympäristön luomissa odotuksissa?

Entä jos ei halua? Entä jos on yksin- syystä tai toisesta? Entä jos ei ole varaa? Entä jos on töissä?  Entä jos ei jaksa tai kykene?

Miten Sinä haluat viettää Joulun? Jospa yrität kohti sitä, pikkuhiljaa, vuosi vuodelta (Joulu on joka vuosi)? 

Olkaa itsellenne armollisia jos ei kaikki ole niin kuin pitää... Se on kuitenkin Sinun ja mahdollisten läheisten Joulu. Hellitä kiiltokuvien tavoittelu ja istu vaikka lattialle ihmettelemään maailman menoa. Makaa selältään ja sulje silmät. Joulun aika menee niinkin, aattele!

Miksi me panostetaan, surraan, murehditaan jotain Joulua kun pitäisi panostaa koko vuoteen - elää koko ajan niin hyvin kun taitaa - välillä laiskotellen ja välillä ahertaen ja rakastaen.

Rauhallista ihan oman maun mukaista Joulun odotusta!

Tai niinkuin nyt sanotaan uskontoneutraalisti- hyvää juhlakauden aikaa! Ja pöh tuollaisella, sanon ma.

.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini