Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695786 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Kainuusta mallia!

Lauantai 16.9.2017 - Pia P


Suomussalmen Metsäpuisto on ollut yli 20 vuotta ihastelun kohteena Kainuussa. Siellä on erilaisia ulkona soitettavia isokokoisia ja - äänisiä soittimia.

Idea metsäsoittimiin Suonenjoelle tuli julkisuuteen annettujen selvitysten mukaan "kun haluttiin työtä itselleen ja kaverilleen." Työpaikka kariutui kun Suonenjoen kaupunki laittoi hankekoordinaattorin paikan julkiseen hakuun. Kaupungin työntekijät palkataan avoimella haulla, eikä halutulla "mulle tämä paikka. " Ymmärrän hyvin tuskan tehdystä työstä työpaikan eteen, mutten ilmoitettua yksityishenkilön 12 000€ korvausvaatimusta.

Mites on, arvon lukijat, keksitäänkin itselle työpaikka ja pistetään kulut muiden piikkiin hankkeen nimissä? Hankehakemuksella EU- rahaa 32 000€, saamatonta rahaa maakuntaliitolta 9 000€, saamatonta rahaa yksityisiltä ja yrityksiltä 10 000€ ja sokerina pohjana salarahaa kaupungilta -ilman päätöksiä- kuluihin10 000€ ja sen lisäksi päätöksellä 300 h kaupungin työntekijän työaikaa.

Mitäs me voitaisiin tehdä, olisiko Kainuussa muita matkittavia vanhoja ideoita?

Vuonna 1989 Rantaneuvos järjesti Kainuussa Hyrynsalmella  seksilomia. Rantaneuvos myi omaisuuttaan  ja toteutti liikeideaa. Se pohjautui tutkija Osmo Kontulan silloin julkaistuun tutkimukseen, että suomalaiset haluaisivat seksiä enempi kuin saivat. Suomalaiset elivät vuonna 1989 puutteessa!

Liikeidea oli, että Rantaneuvos järjesti seksilomia  ja erityisesti haluttiin ryhmäseksiä. Ongelmana oli, että vain keski-ikäiset miehet olivat kiinnostuneita ja olivat valmiita kurkkimaan tapahtumia. Naisia ei asia kiinnostanut, vaikka olisi päässyt ilmaiseksi seksilomalle. Miehiä laskutettiin kunnon mukaan eli varmaankin  pehmot maksoivat ja rautakanget olisivat olleet melkeinpä ilmaisia?

Suomalaiset harrastavat nykyjään varmaankin yhtä vähän seksiä kuin vuonna 1989 eli puute luo tarpeen hankkeeseen. Suonenjoella on paljon tiloja, jossa voisi hommaa pyörittää eli on paikka. Sitten puuttuu vain työpaikkaa vailla olevat ja hankesuunnittelija? Rahaa saa hankkeilla (ei tarvii omaa veden rannalla olevaa taloa myydä kuten alkuperäinen idean keksijä) eli rahoitus on.

Hankesuunnitelmaan voi kopioida joka hankkeessa käytetyt perusteet... voimaannuttava, luo yhteisöllisyyttä, maahanmuuttajat kotiutuvat jne.

Porojen rykimäajan tärkein eväs on sienet eli siinä voisi olla ensimmäinen lomasen aihe, joka voisi kiinnostaa myös naisia: "Tunne rykimäsienet" ja osa kaksi "niiden käyttö!" Tai "Koe mansikan nostattava voima"!

Suonenjoki kartalle Seksilomilla! Kuka ottaa kopin?

No, onpas roisia juttuja, mutta ihan tosijuttujen pohjalta. Lauantai saunan jälkeen on tutkitusti yleisin päivä ja aika siihen touhuun. Sitä voi tehdä ihan yksin. 

Hauskaa iltaa!

ps. Tämä oli viimeinen juttu soidin hankkeesta eiku soitin hankkeesta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini