Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695995 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Mies äiti

Sunnuntai 8.10.2017 klo 21.43 - Pia P


Suomeen on tehty uusi ongelma. Ongelma on tullut siinä, ettei laki ja kelan tukiviidakko eikä sairaalan tietokoneet tunnista miestä, joka saa lapsen.

Miten tähän on tultu? Ennen kun vaihtoi sukupuolta, niin henkilö pakkosterilointiin eli nainen ei pystynyt saamaan miehenä lapsia vaikka sisäiset naisen sukupuolielimet jätettiin paikalle. Pakkosterilointi loukkasi henkilön koskemattomuutta. Ja nyt Suomessa ollaan tilanteessa, että henkilö, jolla on miehen henkilötunnus on raskaana. Parrankasvusta tms miehen ulkoisista merkeistä en tiedä kun en ole vielä kuvaa hänestä nähnyt. Siis vielä- eiköhän pariskunta ole kohta joka ohjelmassa ja lehdessä haastateltu.

Biologinen tosiasia on, että pääasiassa naaraspuolinen kantaa ja synnyttää lapsen. Se, että ihmisen henkilötunnus määrittelee kyseisen henkilön mieheksi, niin se ei ei tee häntä synnyttäjäksi vaan siihen tarvitaan kohtu. Se on fakta.

Koko keskustelu on nippelisnappelista, koska näitä tapauksia ei tule montaa olemaan. Koko keskustelu voi kääntää ihmisten asenteen ihan toistepäin mihin on ilmeisesti tarkoitus. Kaikki kohu ei ole hyväksi.

Pääasia lienee, että yhdessä oleva pariskunta saa toivomansa lapsen, jota todennäköisesti rakastavat. Nyt nostetaan otsikoihin mies, joka saa lapsen. 

Kelan tietokone on ihan sekaisin miesäidin kanssa. Miehelle ei voi maksaa äitiysrahaa etukäteen kun jää vauvalomalle. Tällä hetkellä sitä voi maksaa heti kun lapsi on synnyttänyt eli kyllä isä voi saada äitiysrahaa.

Lapsen syntymäkunnaksi merkitään äidin asuinkunta. Itse olen syntynyt Joensuussa, mutta äiti oli kirjoilla Otavassa, joten olen kirjojen mukaan syntynyt siellä. Äitini oli muuttanut kirjansa juuri ennen syönytmäääni sinne Helsingistä, joten lähellä oli, etten ole stadilaisen. Tosin olin muuttokuorman mukana muutaman kuukauden iässä takaisin Helsingissä. Onko oikeasti merkitystä missä lapsi syntyy? Voisiko vanhemmat sopia itse sen kumman vanhemman asuinpaikan valitsevat ja ilmoittaa sen? Suurin osa vanhemmista asuvat edes samalla paikkakunnalla, jos ei yhdessä. 

Moni puolue on halunnut pakottaa isät kotiin hoitamaan lasta, vaikka se on nytkin mahdollista. Jos lainsäädännöllä pakotetaan isä kotiin ja äiti töihin tai kortistoon siksi aikaan, niin mitä tehdään isä-äidille?Pakotetaanko nyt siis isä isän tilalle kotiin?

Voitaisko oikeasti antaa ihmisten tai lähinnä vanhempien päättää kuka on lasta hoitamassa. Ei pakoteta ketään kotiin vaan annetaan itse perheen päättää?

No mites tämä itse ongelma ratkaistaan? Kenties koneet saadaan sukupuolineutraaleiksi? Kenties ei aleta tekemään tästä kohua - se kun taitaa olla se tarkoitus? 

Todetaan vaan, että " jaahas, onnea!". Olisiko tylsää? Mistäs sitten kohutaan? 

Kohujutuilla saadaan ihmisten huomio jonnekin muualle kun samaan aikaan päätetään isojakin asioita. Tällä hetkellä runnotaan esim  SoTen valinnan vapautta, maakuntauudistusta läpi. Mutta mehän vaan ihmetellään mies -äitiä?

Tämä aihe jäi toissijaiseksi kun valtakuntaan saatiin oikea ykköspuheen: pressapari saa lapsen. Kuka siinä enää jotain  miesäitiä muistaa.... Onnea Sauli ja Jenni. Luonto on ihmeellinen!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini