Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:702607 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Valtuustopuheeni 18.12.2017 - tiivistelmä

Keskiviikko 20.12.2017 - Pia P


Tässäpä tiivistettynä ryhmäpuheenvuoroni Suonenjoen kaupunginvaltuuston kokouksessa 18.12.2017:

- Talousarviossa ja suunnitelmassa pysyminen vaatia luottamushenkilöillä malttia. Lisämenoja on niin helppo esittää.

- Suonenjoen kaupunki katsoo tulevaisuuteen kun investoi uimahalli- liikuntahalliin.

- Suonenjoen suurimmat asiat ovat saada purkamiset käyntiin. Olemme ostaneet jopa purettavaksi kiinteistöjä ja niitä ei ole purettu. Toiseksi pitäisi saada järkeistettyö kaupungin toiminnat- meillä on paljon  omaa seinää ja paljon vuokraseinää. Kolmas asia on valmistautuminen SoTeen ja Makuun (maakuntauudistus) , jos lait vaikka tulisi voimaan.

-  Onneksi Kuopioon valittiin juuri  Pirhonen - eikä Piiroinen ollut edes hakenut- kaupunginjohtajaksi. Piiroinen on asiantuntija ja hänen talousesittelyään on ilo seurata. Suonenjoelle erinomainen asia.

- Vuoden liikemies kehoitti kehumaan omaa kuntaa ja maakuntaa muille. Se on hyvä ohje myös valtuutetuille. Yleensä löytyy vain moitittavaa.

- Esitimme talousarvion käsittelyssä uutena hankittavan lumiauraan samalla ostettavaksi tiensuu- lisäsiipeä, ns lumistopparin. Hävisimme äänestyksen. Parin tonnin  lisä"lärpällä" estetään lumen kasautuminen tien suihin. Tänä talvena lumitöitä tehneet tietävät miten paljon lunta voikin olla ison tien auraamisen jälkeen oman tien kohdalla. Olisimme tähän suoneet helpotusta kuntalaisille.

------

- Keskustan ryhmäpuheessa tuli ilmi, että talousarvioon varatulla määrärahalla "lisämaan hankintaan" on jo kohde selvillä. Nyt vaan uteliaana odottamaan mistä ja keneltä nyt ostetaan maata?  Se on kiva, että ainakin keskustalaiset jo sen tietävät. Joku taitaa heiluttaa koiraa ja häntää?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini