Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695273 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Mansikkakarnevaali - tuki

Maanantai 11.12.2017 klo 20.33 - Pia P


Suonenjoen kaupunginhallitus käsitteli mansikkakarnevaalien tukemista kokouksessaan 11.12.2017.

Karnevaalit esitti, että  " kaupungin vuosien 2018-2020 budjetteihin varattaisiin 80 000 euron avustus mansikkakarnevaalien järjestämiseen."  Hakemuksesta ei selvinnyt, että oliko tarkoitus hakea päätöstä noille vuosille ja tuolle summalle eli per vuosi vai haetaanko tuota summaa yhteensä noille vuosille.

80 000 euroa on paljon rahaa ja esitys olikin 75 000 euroa.

Kaupunginhallituksen kokouksen päätöksessä 75 000 euroa on jyvitetty kolmelle vuodelle eli 2018- 2020 Monimutkaisella esitystavalla. Päätös mahdollistuttaa, että kahtena vuotena nostetaan jo 70 000 euroa ja kolmantena vuotena huomataan, että eihän 5 000 euroa riitä ja haetaan lisää rahaa?  

Vastustin esitettyä summaa ja maksutapaa. Esitin, että pysytään entisessä, joka on 24 000 euroa vuosittain.

En siis vastusta avustusta karnevaaliyhdistykselle vaan esitin, että pidetään entisellään. Sekin on tosi paljon kaupungissa, jossa on pidetty tiukkaa talouskuria yhdistyksiin ja esim moni muu hakijayhdistys ei edes saa tukea tai saa vähäsen. Säästötoimena asukkaiden harrastetilojen maksua nostettiin, mutta nyt on taas hanat auki - vain joillekin?

Monta outoa asiaa on matkassa. 

Kesäkuun kokouksessa 19.6.2017 kaupunhallitus ei nimennyt mansikkakarnevaaleille entiseen tapaa kaupungin edustajaa, koska tapahtumaa hoitaa osakeyhtiö. 

Joulukuun kokouksessa 11.12.2017 kaupunginhallitus päätti tukea mansikkakarnevaaleja, koska tapahtumaa hoitaa yhdistys.

Lain mukaan kaupunki ei voi tukea osakeyhtiötä, joten yhdistys onkin hakija. Missään kaupungin tukiehdoista yms ei huomioitu, että yhdistys ei voisi maksaa, ostaa, käyttää jne oman osakeyhtiön palveluita.

Kaupungihallituksen jäsenet saivat kesällä 2017 ensimmäistä kertaa kaksi lippua karnevaaalien vip- alueelle ruokatarjoiluineen. En käyttänyt lippuja, koska luottamushenkilöt eivät saa mielestäni ottaa vastaan mitään lahjoja sellaiselta, jonka asioita kaupunki päättää tai tukee. 

Asiat menee hyvin helposti läpi kun viettää pari mukavaa päivää Mansikkarnevaaleilla?

Avainsanat: Mansikkakarnevaali, tuki, yhdistys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini