Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:692776 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Liikaa maakuntia!

Torstai 29.3.2018 - Pia P


Moni keskustalainenkin on jo kertonut, että 18 maakunnan määrä tulee tippumaan 12 ja allekin. Vaikka juuri keskusta teki kiristys-lehmänkauppoja maakuntien suuresta määrästä. Maakuntien liitokset tiedetään ja siihen on jo olemassa sovittu käytäntö.

Maakunnat valmistellaan. Jokaiselle oma organisaatiot, viranhaltijat, työntekijät, luottamushenkilöt, tilat yms. Pohjois-Savon liiton sivulta näkee mitä kaikkea maakuntaan kuuluu

  • Aluekehittäminen
  • Alueiden käytön ja rakentamisen ohjaus
  • Työ- ja elinkeinopalvelut
  • Maaseudun kehittäminen ja lomituspalvelut
  • Vesien ja ympäristönhoito
  • Kalatalous
  • Liikennejärjestelmäsuunnittelu ja joukkoliikenteen järjestäminen
  • Ympäristöterveydenhuolto
  • Pelastustoimi
  • Sosiaali- ja terveydenhuolto

(Kopioitu Pohjois-Savon liiton sivulta)

Jo nyt siis tiedetään, että kaikki maakunnat eivät pärjää valtion antamilla rahoilla ja eivät pysty esim. toteuttamaan annettuja SoTe - säästöjä. Taloudellinen syy pakottaa liitoksiin. 

Voipi olla, että koemme maakunnan yksityispuolen SoTe -toimijan konkurssejakin kun markkinoita vallataan hinnalla millä hyvänsä, Englannissa on näin tapahtunut. Mitä tapahtuu kun maakunnan yksinvaltias terveysjätti menee konkurssiin? Jos ko pörriäinen on vaikka neljän maakunnan yksinvaltias?

Pakkoliitos- maakuntaan on siis valittu ja palkattu työntekijät ja viranhaltijat - tuhansia henkilöitä. Ne siirtyvät toiseen maakuntaan työsuojan ansioista. No liitos- maakunta ei selviä taloudellisesti liian vähäisillä valtion rahoilla, tuplatyöntekijä määrän kustannuksien takia. Liitetään seuraavan. Selviääkö kolmois- maakuntaakaan? Onko aikojen kuluessa yksi Suomen maakunta?

Miksi väkisin tehdään liikaa maakuntia? Siksikö, että saadaan suojatyöpaikkoja? Muutaman vuoden luottamuspaikat? Missä säästöt?

Ajatelkaa, mikä vuosikymmenien härdelli tulossa. Ensin jumpataan koko Suomi erilaiseksi maakuntarakenteella ja viemällä kunnilta SoTe -päätösvalta. Valtio antaa x määrän rahaa maakunnille, huomioiden 3 miljardin säästötavoite. Seuraavaksi kaikki maakunnat kiristää, säästää, muuttaa, lopettaa jne palveluita. Mutta se ei auta joka maakunnassa. Taas jumpataan - maakuntia yhteen.

Mitäs sanot- kansalainen ja palveluiden käyttäjä? Mitä sanot - veronmaksaja ja tämän kaiken maksaja?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini