Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701872 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Harkimo

Sunnuntai 22.4.2018 klo 11.17 - Pia P


Onnea Harkimon äänestäjät! Saitte mitä halusitte.

Savon Sanomissa kirjoittaja leimasi Harkimon toiseksi Väyryseksi. Väyrynen sai muuten paljon ääniä presidentinvaaleissa, enenmän kuin keskustan Afrikka-ehdokas. Monen keskustalaisen mielestä Niinistö tai Väyrynen oli parempi ehdokas kuin toisen maanosan asioihin keskittyvä ehdokas. Savari on täysin keskustalehti. Politiikassakin keskustalaiset toimivat samalla tavalla. Joka kunnassa keskusta kannattaa hallituksen esityksiä, vaikka se ei olisi hyvä asia omalle kunnalle tai varsinkaan sen asukkaille. Moni on suorastaan haukkunut Harkimon siitä, ettei kykene yhteistyöhön. Suomennettuna ei tottele tyyliä -ilman neuvottelua vaan asiat ilmoitetaan.

Harkimon äänestäjät eivät varmaankaan äänestäneet Harkimoa siksi eduskuntaa, että se tottelee kokoomuksen tai hallituksen käskyjä. Hänet äänestettiin vaikuttamaan. Kuten suurinta osaa kansanedustajista. En ole vielä nähnyt vaalikampanjaa, missä ehdokas lupaa totella kaikessa kuuliaisesti  puoluettansa. Kukapa sellaista äänestäisi. Kaikki haluavat äänestää vaikuttajaa ja sellaista joka saisi jotain aikaan.

Harkimo kertoi yhdeksi syyksi eroonsa perussuomalaisten syrjimisen. Hallituspuolueet ovat kovan luokan kiusaajia kun olivat ilmoittaneet, että perussuomalaisten kanssa ei sitten leikitä  Ajatelkaa, hallitus, joka on ylin lainlaatija ja joka on tasapuolisuuden yms vartija. Plääh! Suuren luokan kiusaajia. 

Perussuomalaiset äänestettiin viime eduskuntavaaleissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja pääsi siten hallitukseen. Kaksi muuta hallituspuoluetta - keskusta ja kokoomus- sitten puoluekokouksen 2017 valintojen jälkeen ilmoitti omilleen, että noiden kanssa ei olla tekemisissä. Irvokkaan näytelmän - pääministerin lentely ja peräkontissa matkustelun - jälkeen oli ilmoitettu, että saatte leikkiä vain sinisten kanssa. Se oli nykypolitiikan mukainen neuvottelu.

Onneksi joku uskaltaa avata suunsa ja kyseenalaistaa nykymenon. Harkimon ei tarvitse rahasta välittää, siksi hän on vapaa. Politiikka on rikki.

Nykyhallitus haluaa ulkoistaa ja altistaa kaikki Suomen valtion rahat sijoittajille. Vain rahan siirtämisen  mahdollisuus markkinavoimille ohjaa päätöksen tekoa. Asioita verhoillaan jopa yleviin syihin, esim tuulivoimalatuet sijoittajille ovat muka ilmaston lämpiämisen torjumista.  Suomea ohjaa sijoittajat rahan himoissaan. Osaa päättäjiä ei kiinnosta suomalaisten edunajaminen.

SoTe- ja MaKu - uudistuksen myötä viedään päätösvalta ja rahat kunnista ja kuntien keskustalaiset ja kokoomuslaiset ovat siitä innoissaan. Ööh? Miksi? Siksi kun puolue määräsi niin äänestäväksi.

Paikallisesti keskustasta ja kokoomuksesta voi löytyä julkisesti kovaäänisiä, jotka purputtavat asioista. Mitä sillä on väliä, jos ne häviää aina äänestyksissä? Ja kovaäänisen purputtajan mukaan menee valtuustoon ne kyllä - äänestäjiäkin.

Äänestäkää ehdokkaita, jotka tekevät muutoksen. Irti lobbauksesta ja irti rahan kuppauksesta! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini