Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:693234 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Huippu-urheilua

Tiistai 17.4.2018 klo 7.37 - Pia P


Eilen uutisissa kerrottiin Mäkelänrinteen urheilulukiosta ja miten siellä kannustetaan trans -ja muu sukupuoli henkilöitä huippu/kilpaurheiluun.

Jäi vain epäselväksi miten itse kisoissa käy, kun siellä on vielä vain kaksi sukupuolta- naiset ja miehet? "Epäselvät" tai kyseenalaiset tms sukupuolet selvitetään geenitestillä eikä siihen riitä tai sitä ei kumoa, että pekka kokee olevan pirkko ja siksi ilmoittautuu naisten keihäänheittoon.

Aina jossain tulee "raja". Jos kaikki sukupuolet laitetaan samaan, niin suurimman osan naisoletettujen kisamenestys loppuu siihen. Ja sitä myöten rahatuet.

Onko tasa-arvoa huipentuma, että kaikki oletussukupuolet ja niiden variaatiot juoksevat samassa  lähdössä ? Vai olisiko tasapuolista, että urheilumäärärahat, sponsorituet ja kisapalkintosummat olisi yhtä isoja kaikilla? Esim naisjääkiekkoilijat olisivat palkkatyöläisiä sm-sarjassa. 

Olennaista huippu-urheilussa ei voi olla, että pekka (195 cm ja 120 kg) saa pelata naisten sarjassa (ja siten joukkue ei pääse pelaamaan) vaan, että palkkatasa-arvo alkaisi toteutua myös urheilussa.

Huippu-urheilussa on kautta aikojen ollut homoja ja lesboja. Nyt jotenkin halutaan korostaa heidän erillaisuutta, mutta ketä kiinnostaa kuka on kenenkin peiton alla? Tai päällä? Kuka oikeasti karjaisee pukuhuoneen ovella, että:" Mä oon sitten hetero!"

 Kisasarja pysyy samana, kun pekka antaa aamulla pusun pirkolle tai raimolle, mutta kisasarja ei muutu kun pekka haluaa pussata pirkkona.

Kun liikutaan omaksi iloksi ja terveydeksi, jokainen voi juoksennella minkälaisena vaan- no, ehkä vaatteet päällä julkisilla paikoilla. 

Kuka keksii miten "muu sukupuoli" pääsee mukaan kisaurheiluun?  Nais-mies-erottelu on faktaa.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini