Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:699582 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Suonenjoen rengasreitti

Perjantai 11.5.2018 klo 17.07 - Pia P



Suonenjoen joen reunalla kulkee luontopolku. Joku ryhmä on keksinyt, että uusi luontopolku pitää rakentaa myös joen toiselle puolelle ja väliin tehdään kapula-lossi. Reitistä tulisi ns rengasreitti. Maksajaa haetaan ja osa rahasta tulisi taas kerran Suonenjoen kaupungilta. Ylläpito jäisi  kokonaan  kaupungille eli veronmaksajille.
On niin outoa taas tämä "joku" haluaa. Suunnitelmien pohjana on käytetty tilattu opinnäytetyö.. Se pohjautuu "jonkun" alkuperäiseen suunnitelmaan  (taas korvausvaatimuksia tulossa?). Yksityisten maille  on käyty merkitsemässä ilman lupaa "tuleva uusi polku". Miltäs Teistä tuntuisi, että oman pihanperän läpi "joku" tulisi ja vetäisi merkkejä kun siihen halutaan luontopolku. Tästä on nyt muutama vuosi ja asiahan etenee hyvin- isoista paikkalehtijutusta ja toimittajan mielipiteestä päätellen. Miksi muuten media on nykyisin mielipide vaikuttaja eikä asioiden tiedottaja?
Nykyinen reitti on huonossa kunnossa. Reitti on umpeen kasvanut. Osasta ojien ylityssilloista menee jalka läpi. Vanha jätevesisiirtoputki vuotaa pesemättömänä ja puhjenneena ns. vettä. Onneksi Suonenjoen kaupunki on varannut rahaa jokiaiheisen luontopolun kunnostukseen. Kysyin uudesta polusta viime syksynä viranhaltijalta  ja minulle vastattiin, ettei ole mitään tulossa kun ei ole varattua rahaa eikä poliittista päätöstä. No, se ei ole ennenkään haitannut "jotain".
Miksi  pitää lisätä kaupungin kustannuksia lisäinvestoinnilla ja niistä tulevilla vuosihuoltokustannuksilla?  Kaupunki ei tarvitse enää yhtään lisähoidettavia alueita. Tulevaisuudessa vielä vähemmän. Jos teknisellä toimella on ylimääräistä rahaa käyttötaloudestaan, niin toivoisi sen panostavan teiden kuntoon ja niiden parantamiseen.  Kadut ja tiet ovat paikoin niin huonossa kunnossa, että ne ovat vaarallisia. Nostetaan mielummin yksityisteiden avustuksia kun aletaan tekemään lisää kävelypolkuja "umpimehtään".
Suonenjoella on jo olemassa mahtavat ulkoilureitistöt, esim. Lintikolla ja luontopolut -jopa penkkilenkit, nautitaan niistä! Niitäkin saa lapset käyttää. Perusteluista puuttui vain maahanmuuttajien kotouttaminen.joka hankkeessa samat perusteet - vedetään copypastella entisistä? Kun löytyy tietyt sanat, niin se on mahtava juttu.
Tiesittekö, että yksi asiasta innostuneista on kaupallisen yhtiön edustaja ja hän oli keskustan kuntavaaliehdokas? Yllättäen keskusta ottaa nyt kopin näistä mahtavista ajatuksista.
Jk. Turussa oli joen yli kapulalossi, suunnilleen saman pituinen vesimatka kuin Suonenjoella. Lossi tarvitsee molemminpuolin kunnon turvalliset laiturit. Hinta oli 200 000 euroa! Ja se toimi niin huonosti, että siihen paikalle tulee silta. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini