Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:710450 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Puheeni Leppävirran torilla 1.5.2018

Tiistai 1.5.2018 klo 23.07 - Pia P


Hyvät kansalaiset
Arvoisat leppävirtalaiset ja toki muu paikkakuntalaiset
Työn orjat sorron yöstä yöstä nouskaa...
Tämä ja monen muun laulun sanat kaikuivat lapsuuteni vappuna. Asuin Hakaniemen torin laidalla ja silloin oli isot marssit. Vappuna käytiin palelemassa myös Linnanmäellä. Vappuun kuuluu paljon perinteitä.
Vappu kuuluu kaikille-lapsille, aikuisille, työntekijöille, työttömille  ja opiskelijoille. Vappupuheet ovat perinteisiä, hallituspuolueen edustajat ovat täälläkin kehuneet itseään ja oppositio on ihan taatusti haukkuu hallitusta.
Hallitus ansaitseekin moitesanat tai paremminkin kaatamisen. Miltäs leppävirtalaiset kuulostaa, että teidän sosiaali- ja terveysmenoihin annetaan 15% vähemmän rahaa kuin nyt. Säästö syntyy heti siitä kun rahaa tulee valtiolta vähenmän. Pohjois-Savon maakunta on kolmanneksi suurin häviäjä rahassa.  Ei meillä niin hyvin mene, että ollaan listan kärkipäässä rahan pois otossa, 32 miljoonaa on iso raha. Ja tätä sotea ja maakunta-uudistusta on nyt muut puolueet tänäänkin kehuneet? Paremminkin pitäisi sanoa, että EI. Vanhustenhoito, vammaispalvelut, neuvolat jne tarvitsevat rahaa, ei niistä saa leikata.
Kenenkä mielestä tiet ovat hyvässä kunnossa? Eikö olekin ihme asia, että yksi puolue haluaa keskittyä Afrikan asioihin ja lopettaa maataloustuet Suomesta, toinen ja kolmas puolue koko maailman pelastamiseen, neljäs  haluaa siirtää terveysrahamme pörriäinen kautta veroparatiisiin. Viides puolue on jo saanut ruotsin kielen pakko-opiskelun ala-asteelle ja muuta yhtä tärkeää. 
Kuka pitää suomalaisen puolta? Kuka haluaa, että Suomen veroeurot pysyvät suomalaisten käytössä? Otamme velkaa, jonka lapsemme ja lapsenlapsen lapsemme maksavat. Reilu peli?
Onneksi on Perussuomalaiset.
Politiikka on välillä mielenkiintoista, loikkauksia muihin porukoihin ja muihin tehtäviin. Leppävirrallakin kiisteltiin pitkään pelkästä koulun paikasta.  Asiat kiistelee, mutta yhteistyötä pitäisi tehdä.
Vappu on kevään juhla. Sään puolesta ei aina sellaiselle tunnu.  Vappu kuuluu kaikille, se on todellinen tasa-arvon juhla. Turvallista vappua kaikille -kiitos!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini