Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:685885 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Päivän politiikkaa

Tiistai 5.6.2018 - Pia P


SoTe- lait eivät mennyt perustuslakivaliokunnassa läpi. Kuitenkin muutokset voidaan tehdä eduskunnassa. Nyt vaan juodaan paljon kahvia ja syödään pullaa, että saadaan sosiaali-ja terveysvaliokunnassa läpi muutokset.

Yksi vahvimpana SoTe-osaajana on esiintynyt meidän (Savo-Karjala) vaalipiiristä oleva Hannakaisa Heikkinen (Kesk). Lehtihaastattelujen mukaan hänen mielestä lait voidaan hyväksyä heti. Ja  hän ei kaipaa kesälomalle ja sitoutunut työskentelemään. 

Lehtitietojen mukaan hän on kokouksissa rouskuteltavaa kuuluvasti kaalia ja pitänyt terveyssyistä korvatulppia.  En tiedä mitä tietoarvoa näillä on - jos ei haluta kuvailla hänen suhtautumista valiokuntatyöskentelyyn?

Hannakaisa Heikkinen sanoi keskustan vuoden 2011 eduskuntavaalien ennakoidun huonon vaalimenestyksen myötä, ettei halua olla yksi ketkuista. Eipä korkealle arvostanut kollegoidensa tai omaa työtänsä.

Ilmeisesti ketkuus oli hävinnyt eduskunnasta sen jälkeen kun keskusta koki vaalitappion. Ja  vuonna 2015 Heikkinen tahtoi takaisin paheiden pesään eli eduskuntaan. Niin kovasti, että laittoi vaalirahoitusilmoituksensa mukaan 58 300 euroa vaalikampanjaansa. Se on iso raha haluta paikkaan, josta oli itse halunnut pois.

Sillä rahalla saa paljon ääniä ja näköjään pääsee läpi eduskuntaan.

Miten muuten keskustalle käy Savo-Karjalassa tulevissa vuoden 2019  eduskuntavaaleissa?  Kannatusprosentti on alhainen, mutta tukijoukot (äänestäjät) ovat vahvoja ja uskollisia. Tavallaan olen kateellinen keskustalle. Tekevät "Helsingin herrat" ihan mitä tahansa tai ovat tekemättä (esim teiden kunto...), niin aina äänestetään keskustaa. Tavallaan olen onnellinen, että PS äänestäjät vaativat edustajilta sitoutumista ja hyvää päätöksen tekoa. Syyksi äänestää ei riitä pelkkä puolueen nimi ja sen joku ehdokas vaan halutaan äänestää hyvää ehdokasta.

Markku Rossi ilmoitti, ettei ole enää käytettävissä. Moni odotti viime vaalien viimeisenä läpimenevän Rossin vaalitilauksia. Patavanholliset maaseudun keskustalaiset ovat itse sanoneet, että kättelevät korkeintaan rukkaset kädessä, ilmeisesti ääntä ei enää olisi tullut. Toisaalta olisiko kaupungin edistysmieliset äänestäneet Rossia kun ei ole (vielä) muita kaapista ulostulleita Savo-Karjalassa äänestettävänä. Onkohan Rossilla tiedossa muutaman vuoden mukava eläkevirka vai jääkö suoraan vapaaksi taiteilijan muusaksi eduskunnan eläkerahoilla?

Elsi Katainen on MEPpinä ja  haluneet jatkaa siinä hommassa. Voinee tulla keräämään keskustalla ääniä eduskuntavaaleissa ja jatkaa silti Brysselissä. Elsille ja muille kepulaisille kannattaisi kertoa, että Suomen keskusta on EU:ssa Alde- ryhmässä, joka haluaa lopettaa maataloustuet. Ei tarvitsisi olla niin järkyttynyt Suomen tukien leikkaamisesta kun oma ryhmä saa tahtonsa läpi. Elsi Katainen on oikein hyvä MePpinä, ahkera ja sitoutunut -voin tämän vilpittömästi sanoa keskustan jäsenestä.

Miksi maakuntauudistus pitää saada läpi? 18 maakuntaa tulee valtuustot, hyvin kovapalkkaiseen hallitukset, lautakuntia, jaoksia, toimikuntia yms. paljon uusia ja hyviä paikkoja. Ja palkkiot ovat todella isoja. Olen nimittänyt luottamuspaikat lypsyasemiksi, koska joka paikasta saa ns luottamusveron puolueelle. Rahan ja vallan jaon takia tätä MaKu ja SoTe- härdelliä tehdään.

ps. Vasta syksyllä selviää mitä maksaa lääkärissä käynti....


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini