Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:695373 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Pride

Maanantai 2.7.2018 - Pia P


Ajattelin ensin, etten kirjoita pridesta mitään. Ihan siksi, kun minua ei kiinnosta mitä aikuiset tekevät vapaaehtoisesti toisten kanssa.

Enkä ole koskaan luokitellut tai kohdellut ihmisiä sen mukaan mitä kukakin vaikka pussailee. 

Mutta tämä pride-vouhotus menee yli äyräiden! Ihmiset kulkee kadulla saman näköisenä kun 1970- luvun pornofilmeissä. Mikä maailmassa muuttuu kun kulkee tissit paljaana tai koiramaisesti kontaten nahkapöksyt jalassa? Miksi halutaan tehdä pelleilyksi koko asia? Kenties mielipiteet kääntyvät kun koko touhu menee yli hyvän maun?

Uskon ja tiedän, että monella homolla ja lesboilla sekä kaikilla 100 eri sukupuolella on vaikeaa. Mutta miten maailma muuttuu jos yrityksen logo on sateenkaari-väreissä? 

Ne, ketkä tuomitsevat asia, esim raamattuun vedoten, tuskin muuttavat kantaansa tai tulevat suvaitsevaisemmaksi vaikka mikä olisi sateenkaaren värinen. Mutta heilläkin on mielipiteen oikeus. Heilläkin oikeus uskoa siihen mihin uskovat. 

Voikin kysyä mikä muuttuu tai kuka muuttaa mielipiteensä kun yksi viikko vuodessa höttötöttöä?

Yksi ongelma on kuulemma trans- laki ja siinä pakkosterilointi kun vaihtaa sukupuolta. Nyt on jätetty yksi steriloimatta ja samalla naispuolisen lisääntymiselimet henkilölle, jonka henkilötunnus on muutettu mieheksi. Lehtiotsikot kertoivat, että mies synnyttää. Oikeastikaan se oli henkilö, jolla on miehen hetu ja naisen värkit, synnyttää. Nyt vaaditaan kaikille kuka vaihtaa sukupuolta omaa päätösoikeutta mitä säilytetään ja mitä lisätään ja mille henkilötunnukselle.

Ongelma on myös, että työpaikkahaastattelussa on pena edessä ja kädessä on edellisen sukupuolen mukaan lissun koulutodistukset. Pitäis taannehtivasti muuttaa asiakirjat sen mukaan mikä kuka milloinkin on.

Näitä asioita kun miettii, niin huomaa miten hyvin meillä on asiat jos suurin ongelma löytää jostain vielä ihminen joka jaksaa paheksua tissit ja munat vilkkuen kävelyä kadulla...

Minä en keksi enää mikä on "the ongelma". Laki on muutettu niin, ettei homous ole rikos. Töissä ketään ei kiinnosta onko konekuski tai sairaanhoitaja kenen kanssa yöt vierekkäin.

Asunnon saa yhdessä kenen kanssa vaan ja kelakin rokottaa (huomio molempien tulot) samanpuolisten yhdessä asumisesta kuten kuuluukin. 

Pikkupaikkakunnilla on ollut aina yhdessä asuvia saman sukupuolisia ja mekko päällä kulkevia miehiä... 

Politiikassa ja harrastuksissa on ollut mukana iät ajat kaikenlaisia. Yhteiskunta rahoittaa jopa opiskelualoja ja tutkimuksia asiasta. Yhdistykset saavat paljon valtion avustusta. Lapsina ja vanhempina on homoja ja lesbopareja.

Mikä tässä on siis vielä ongelma? 

No kenties se, että islamin uskoinen sanoo telkussa, että homot pitää tappaa, niin sille nauraa kiherretään. Muutama kovaääninen julki- islamin uskoinen lesbo Suomessa ei muuta uskon opetuksia.

Mietin, että jos tämä viikon yhteistarmo ja tahtotila muutettaisiin vaikka vanhusten hoidon ja hoivan parantamiseksi, niin onnistuisko? 

Tuskinpa. On paljon hienompaa kulkea tissit ja muut värkit paljaana. Ja huutaa: "Kato mua, kato mua!".

On paljon hienompaa näyttää muille, että olen suvaitsevainen ja kokoonnun minilippuja heiluttamaan kun mennä vapaaehtoisena lukemaan lehteä vanhusten hoivakotiin.

Suomessa ei ole vielä kaikki hyvin. Käykää kysymästä leipäjonosta onko siellä näkynyt samoja politiikkoja kuin pridessa? 

Leipää lapsille vai yrityksen logot sateenkaariväreissä?

Kuka uskaltaa sanoa tässä joukkopaineessa, ettei kiinnosta toisen ihmisen ihan omat asiat, on niin suvaitsevainen ettei oikeasti kiinnosta kuka on kenenkin kanssa ja mitä touhuavat? Oisko se oikeaa suvaitsevaisuutta?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini