Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:692232 kpl

Pikakysely

Tuoko hyvinvointialue parenpaa SoTea?

Glyfosaatti

Torstai 4.10.2018 klo 13.10 - Pia P


Glyfosaatti eli kauppanimeltään roundup aiheuttaa paljon keskustelua. Osan mielestä ilman sitä ei tulla toimeen. Ja se on hyvin turvallista. Euroopassa vilja kuivatetaan sen avulla. Suomessa vilja kuivaa kalliilla polttoaineilla kuivureissa. Se on siis erittäin tehokas rikkaruohomyrkky.

Glyfosaattia on paljon tutkittu. Tosin nyt on huomattu, että kylmässä aine käyttäytyy erilailla. Mehiläisten katoamisen ja aineen yhteyttä on paljon tutkittu. 

Euroopan unioni yritti kieltää glyfosaatin käyttöä, asia jäi pöydälle 5 vuodeksi, ehkäpä merkin omistajalla vielä paljon vaikutusvaltaa ja rahaa lobbaritoimintaan.

Teimme Suonenjoen valtuustossa esityksen, että Suonenjoen lasten ja nuorten leikkipuistoissa ja ulkoilupaikoilla sekä koirapuistossa (ei ole vielä valmis) lopetetaan heti glyfosaatin käyttö.

Glyfosaattia käytetään -varsinkin sorapintaisten mailla- rakennusten seinämiin, aidan vierustan ja teiden reunoilla estämään rikkaruohojen käyttö. Varoaika mysrkytyksen jälkeen on 7 vrk.

Edes Suonenjoella ei riitä varoajaksi päiväkotilasten päiväunien aika, eihän?

Kasivinsuojeluaineet, kansankielellä myrkyt, on Suonenjoella herkkä aihe. Mansikanviljelijät ja heidän perheet ovat kantaneet raskaan hinnan suojelualueiden käytöstä. Kuluttajan eli syöjän turvana on varoajat. Mansikat yms olisivat hyvin eri näköisiä ja satomäärät olis pieniä ilman kasvinsuojeluaineita.

Suojellaan lapset, nuoret ja lemmikkieläimet ympäristömyrkyiltä, oli niiden nätimpi virallinen nimi ihan mikä tahansa. Se on meidän aikuisten vastuu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini