Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:160481 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Veropohjan laajennus

Perjantai 26.10.2018 - Pia P


Jokamiehen oikeudet on nyt pop! Ylen kampanja oli "mene metsään!", siinä sai kertoa julkisesti miten usein käy metsässä ja missä päin.

Jokamiehen oikeudet (eikö joku tasa-arvohenkilö voisi vaatia nimen muuttamista jokahenkilön oikeudeksi?) halutaan Unescon maailman perintöluetteloon. Se on pysyvä merkintä.

Ulkomaiset ihmiset ihmettelevät, että miten Suomessa saa kerätä marjoja ja edes kävellä jonkun omistamassa metsässä. Marjayrittäjät käyttävät jokamiehen oikeuksia kun keruuttavat ilman veroja yksitysmailta marjat - peruste on, että muuten jäisivät marjat ja sienet metsään. Niin on muuten jäänyt monelta ulkomaan eläjältä roskatkin marjareissuilta. Jää niitä suomalaisiltakin.

Jokamiehen oikeuksista käydään aina välillä kiistaa - kuuluuko pihamaan marjapuskien siihen, saako tukkia pihatieltä autoilla, saako leiriytyä koko kesäksi samaan saareen, saako nousta mökkilaiturille ja uimaan jne. Olipa polttopuunkerääjäkin sitä mieltä, että metsässä olevat pöllit kuuluu jokamiehen oikeudella hänelle- eikä maanomistajalla. 

Meillä saa käpästelellä (kävellä) ja nauttia metsästä ja luonnosta, vaikka ei itse omista maata. Jokamiehen oikeus on ollut hieno asia!

Metsänomistaja maksaa puunmyynnnistä pääomaveroa (30 tai 34%) ja arvonlisäveron.

Ajatelkaa valtio saa, joka kaupasta kolmanneksen. Puunmyyntitulosta vähennetään vielä istutus/laikutus/maanparannus/ lannoitus/työkulut/ hoitokulut/harvennukset/vakuutusmaksut jne. Myrskyt kaatavat puita ja ötökät/hirvet/myyrät syövät niitä. Joulukuusia varastetaan...

Jokamiehenoikeuksien vastaan on ollut, ettei metsäpohjaa veroteta vaan puun myyntituloja.

Demarit on joka pitkään haaveilleet metsä-ja peltomaanpohjan verotuksesta. Samaan tapaan kuin kiinteistövero. Verotuspohjan laajennus tarkoittaa uusia verotuloja eli nyt metsäpohjaveroa.

Samaan aikaa puhutaan voimakkaasti jokamiehenoikeuksien säilyttämisestä ja demarit salassa metsäpohjan verotuksesta.

Ei ja ei. Vaikka en omista yhtään metsää, niin se on jompikumpi. Jos metsämaan verotus tulee, niin sen jälkeen loppuu jokamiehen oikeus yksityisten omistamissa metsissä. Piste. Ei olisi mukava asia.

Hei, metsänomistajat, kuka valvoo Teidän etuja? 

Avainsanat: Metsävero, veroja, demarit, verotuksen laajennus, jokamiehen oikeudet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini