Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:160481 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Brysselin juttuja

Perjantai 9.11.2018 klo 1:42 - Pia P


Stubb oli ehdolla EPP-ryhmän kärkiehdokkaaksi. Pääkomissaari tulee suurimmasta ryhmästä ja nyt se oli sosialistien tuella EPP johtaja Jucker. Hänen iskias vaivansa on tullut julkisuuteen ja ikäkin taitaa olla syynä, että henkilö menee vaihtoon. Politiikassa tosin ei taida olla koskaan liian vanha mihinkään omasta mielestä...

EPP ryhmä on sekalainen seurakunta eri puolueita Euroopasta. EPP on suomeksi Euroopan kansanpuolue. Sen perusti kristillisdemokraattiset puolueet ja myöhemmin siihen otettiin mukaan konservatiiviset ja keskusta- oikeistolaiset puolueet. Suomesta siihen kuuluu kokoomus ja kristilliset.

Kokoomus oli ennen koti, uskonto ja isänmaa- puolue ja siksi EPP sopiikin heille hyvin. Mutta sopiiko nyky-kokoomus näihin arvoihin? Sopiiko Stubb tähän puolueeseen? Ei sovi, vaikka Suomi pani parastaan kokouksessa ( valintakokous oli Suomessa) ja alx stbb kera eu ( myönnän, piti itsekin miettiä vähän aikaa sanaleikkiä nimestä ja se oli nerokas! - lisää e ja u - vokaalit, niin tulee nimi oikein!) sekä kokouksessa oli tarjottu Stubb nimikko hodareita kera vanhas-vitsien. Pointteja unohtamatta!

Äänestys oli selvä! Weber voitti yli 80 % ylivoimalla. Stubbin ajama rajaton vapaan rakkauden ( tervetuloa kaikki)  ja vapaan liikkumisen Eurooppa ei käynyt EPP ryhmälle. Stubbin ajama Unkariin Orbanin ero ryhmästä ei käynyt muille. 

Ajatelkaa! Suomen kokoomus ja Unkariin pääministeri Orban samassa ryhmässä... Sitäpä liittoa ei ole media paljoa "muistanut" paheksua. Muuten kyllä Orbania ja hänen toimia moititaan koko ajan. 

Ehkäpä Kokoomuksen kannattaisi vaihtaa ryhmää? EPP on liian rajatietoinen ja eurooppa ja me ensin - porukka. Miten olisi muutto sosialistiporukoihin?  Esimerkiksi GUE/NGL -ryhmään? Vihreä-Vasemmistolaiset. Tulojen tasaamista eli sillä syyllä voi leikata Suomen sosiaalitukia eurooppalaiselle tasolle. Samaa ajatusta on myös rajat auki. Kokoomus ajaa nyt jopa koko maailma auki Suomeen työvoiman harkinnanvaraisen poistolla. Suomen sosiaaliturvaa käytettäisiin houkutuksesta Suomeen tuloon eli poistettaisiin minimityöaika -vaatimus. Samaa ajaa Suomessa vasenkin puoli. Euroopassa on 500 miljoonan ihmisen työvoima. Sieltä ei riitä ketään Suomen työvoimatarpeisiin vaan pitää houkutella esim Filippiineiltä kokkeja. Suomalainen kokki kun haluaa palkkaa ja työtunteja sekä käydä joskus vaikka vessassa. Mokomatkin!

EPP on oiva ryhmä ja toivoisi sen ajamat asiat kelpaavan kokoomukselle.

Suomen keskusta on ALDE-ryhmässä ja se ryhmä ajaa maataloustukien lopettamista. Suomessa tämä ei tule julki mitenkään. Keskustalaiset ovat hyvin EU -liittovaltio myönteisiä. Suomen maaseutu on EU kartoissa alkutuotanto- ja kaivannaisaluetta. Ja sille se alkaa näyttääkin. Ja sitä politiikkaa Suomen hallitus on tehnyt. Nyky-keskustan Sipilä ja Berner on täysin ääripää maaseudun keskustalaisista. Silti pitäisi muistaa, kun äänestää keskustaa, niin se on ääni nyky-keskustalle. Ääni koville arvoille ja rikkaille. Valitettavasti. 

Täytyy lopuksi kertoa, että olen kuunnellut Stubbin kirjan äänikirjana junamatkoillani. Lukija oli Alex itse. En pidä hänen arvomaailmasta yms, mutta kunnioitan ihmisiä, jotka uskovat ja elävätkin oman maailman kuvansa mukaan. Stubb on eurooppalainen maailmankansalainen, hänellä ei ole maanrajoja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini