Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:160481 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Kansalaisaloite

Keskiviikko 14.11.2018 - Pia P


Jihuu, historian nopeiten kerätty kansalaisaloite. Käyttövoimaveron poistaminen, koska diesel maksaa nyt enempi kuin bensa.

Valtio on suunnitellut keräävänsä käyttövoimaveroina (suom diesel -vero) vuonna 2018

- henkilöautoista 279 miljoonaa euroa

- pakettiautoista 29 miljoonaa euroa

- kuorma-autoista 53 miljoonaa euroa

- ja näiden osamaksuista eli maksutapalisästä 13 miljoonaa

Yhteensä 374 miljoonaa. 

Se, että huoltoaseman mittarilla dieselin hinta onkin isonpi kuin bensa ei ole hallituksen tai valtion murhe. Verotuotto on ainoa kiinnostuksen kohde. 

Siksi kansalaisaloite sai aikaan vaivaantunutta kiemurtelua. Demarien Rinne sanoi, että katsotaan hallitusneuvotteluissa. Keskustan Kaikkonen sanoi, että katsellaan keväällä. Vihreiden Haavisto sanoi, että veroremonttia tarvitaan. Vasemmiston Andersson ei vaalien lähellä tyrmännyt vaan sanoi, että katellaan.

Perussuomalaiset sanoi, että käyttövoimavero pitää.. Niin mitä, media ei kerro, koska tätä puoluetta ei ole olemassa.

Kansalaisaloitteella oli tarkoitus saada vain tasa-arvoinen avioliitto laki läpi, muut haudataan eduskunnan käsittelyn syövereihin, eikä mikään muutu sitä kautta. Se aloite oli muutenkin menossa läpi, mutta ihmiset saatiin toreille hössöttää ja kokemaan yhteisöllisyyttä ja harhaa asioiden vaikuttamisen mahdollisuudesta.

Ministeri Berner sanoi, että veroremonttia tarvitaan. Tarkoituksena on päästä diesel -autoista eroon. Eli siitä voidaan päätellä, että kuluja nostetaan ja veroja ei lasketa. Sähköautoja suositaan enempi. Se on se ilmastonmuutos syynä kaikkeen. Ja verotulojen tarve. Kesksutan halu on tyhjentää maaseutu.

Ja ihmiset kirjoittaa nimiä kansalaisaloitteeseen ja sitten äänestää puolueita, jotka nostavat diesel autojenkin kustannuksia. Koska ilmastonmuutos. 

Laitan loppuun kunnon persumaisen kommentin: 374 miljoonalla eurolla saadaan yhden vuoden ylläpito 6 200 turvapaikanhakijalle. Nämäkin on näitä arvovalintoja. 

Kysymys kuuluu: Miksi dieselin hinta nousee huoltoasemilla ja kuka sen sopinut? 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini