Yhteystiedot


pia.pentikainen@gmail.com

puh 046 593 7968

Suonenjoki

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:153019 kpl

Pikakysely

Hyttysiä on suojeltava!

Uutiset

23.3.2019Savo-Karjalan PS eduskuntavaaliehdokkaatLue lisää »22.3.2017Suonenjoen PS ehdokkaatLue lisää »17.11.2016PSnostaaSykettaLue lisää »

Taksikyytejä

Tiistai 5.2.2019 klo 20:48 - PiaP


Taksiuudistus on ollut jo jonkin aikaa voimassa ja sen vaikutus näkyy eri paikkakunnilla. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä on entisen yhden jonon sijaan hieman kauempana vähintään läjä jonoa. Jokainen jono on eri yhtiön ja taitaa se viides olla ns villit ja vapaat eli yksittäiset taksit. Joka jonon lähellä kerrotaan mitä kyyti maksaa. Tosin on aika vaikea päässä äkkiä verrata -jos lähtölasku on korkeampi, niin minkä matkan jälkeen halvemmilla km- veloituksetta loppusumma halvempi kuin jos alkuhinta halvempi, mutta km-taksa kalliimpi. Minkä eron tuo, jos taksi ei maksata liikennevaloissa pysähdyksissä ollutta aikaa? Ajaako taksi yleensä suorinta vai ns suorinta reittiä pitkin. Lentoasemalla on tunteetkin kuumentunut kun kisa asiakkaista on kova.

Jos matka onkin kiinteähintainen, kannattaako 40 eurolla hypätä kyytiin lentokentältä keskustaan verrattuna km-taksaan? 

Ahistaa, entä jos kyyti maksaakin ruuhkan takia 100€. Ruuhka eli taksitarvis nostaa hintoja. Eikös lentokoneitten laskeutuminen ja ihmisten ulostulo aiheuta jopa pikkukentillä ruuhkaa?

Enää ei tarvitse olla taksimittaria... Sitä tuli vilkuiltua kun pelkäsi miten paljon kyyti oikein maksakaa... Nyt ei  voi vilkuilla mittaria vaan pitää toivoa mahdollisemman edullista hintaa- mihin rahat riittävät.

Kerran taksikuski ei ymmärtänyt mihin olin menossa, Jakomäkeen Kaadekujalle. Hän sanoi navigaattorin kaatekuja... ei löytynyt... ei edes viidennellä kerralla. Lupasin neuvoa perille. Ei käynyt. Loppujen lopuksi kirjoitin itse naviin osoitteen. Pääsin perille.

Ruoholahden kauppakeskuksesta 800m matka lasten ja kimpsujen kanssa Eteläsatamaan Tallinkin laivalle kesti ns suorinta reittiä kesti 20 min. Mentiin Ruoholahden siltojen kautta ja väärään terminaaliin, joka oli tyhjä. Ajeltiin vielä 10 min, että osuttiin oikeaan. Taksi tuoksui niin voimakkaasti hajusteille, että piti hengittää nenäliinan läpi.

Taksimatka hotelli Marskilta Mannerheimintie 56 kesti 2 min, oltiin Sokos-tavaratalon kohdalla, numero on 9. Piti kauan väitellä huono soomi, ettei olla 56 kohdalla. Loppujen lopuksi kuski ei meinannut pysähtyä edes oikeassa kohdassa.

Minulla on Helsingin matkakortti ja täytyy sanoa, että nykyjään mielummin matkustan julkisilla. Olen maksanut taksiin aina itse ja ajatellut, että se tuo työllisyyttä alalle.

Olin viime vuonna kolme kertaa Brysselissä. Siellä kuulkaas taksi- kyyti on  hurjaa, ajonopeudet kaahausta. Istun aina keskellä takapenkillä ja turvavyöt kiinni. Ranskalla, elekielestä ja osoitelapusta on jotenkin päässyt perille. Kyydit on halpoja. Vaaleaihoiset kuskit hyvin harvinaisia. Sama ilmiö on Helsingissäkin. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini